[Sony/罪大滔天] 相機集中討論區 (87) 秋季出A7RV

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
依家相機性能提升好快
同一價錢碼率愈黎愈高
相機廠可唔可以學bmpcc搞個外錄到ssd到
有Cfe a/b to ssd
Ssd穩定性高,又可以用盡部機最高速
不過近期哈蘇內置先最快(當然部機仲貴好多)
50g真係好輕巧方便
唔追大光圈一定係買呢枝
應該過幾日去望下有無2手先心思思想玩下40,未玩過,唔岩都無咁傷
我有search過,sony嘅cfa係要有認證先用到,所以雜牌嘅嘢暫時都係錄唔到xavc si攻頂格式
不過tilta最近出咗個有cfa嘅side handle就聲稱可以用落sony機
已經當大光圈用
直接去a7siii好過啦

個dual base iso 咁廢
部機係輕, 但係部FX30就咁手持啲畫面會唔會太震 , 開左電子防震未?一路行一路震到咩咁, 唔用gimbal真係得咩?
呢層你唔洗擔心

個active 防震 係幾好
睇見呢啲機要用到啲貴到咩咁既卡就想喊, 一係絕啲直上Ninja V+ 錄埋RAW算/. 幾百GB好快錄完
條片震到咁係咪已經係開左?
睇住Fx30 個iso 同rolling shutter表現,
係咪可以放棄FF a7rV 個iso 同rolling shutter 會好咗
係其他論壇copy返嚟,得嚟張圖有用
睇完你會買邊支
見日紙咁低水係咁買垃圾
A7C 係舊Menu
想買個A7iv直倒,原廠同副廠分別大唔大?
想問下大家點睇15mm F1.4 G? 值唔值得買?
用緊非原廠(唔記得喺amazon定tb買), 好用
a7iv食電勁快,影大半日已經就快冇電所以先考慮買
同埋想攞長鏡嗰陣舒服啲
一部傾向 影相嘅相機

點會比 0 rolling shutter 同 高 DUAL BASE ISO 你

係嘅話邊個買 A74 同 A7 SIII?

有嘅 A 1囉
A1錄影個rolling shutter都好嚴重,粒U瞬時連拍仲得,長時間處理能力仲係未夠咁
作為前R4 係用家都希望部R5有改善
利申: 為咗個rolling shutter 已經換咗A1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞