[Sony/罪大滔天] 相機集中討論區 (87) 秋季出A7RV

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
因為見好少師兄或mobile01個邊講E機搭2470Z/Z2嘅討論
之前ea系列都唔支持拍片, 重有分機身級數支持
a mount 都變左無用

影相除非本身有呢支鏡又唔想放先想轉e 來用,都無乜好討論

而家特登買佢就真係on9 吧
用緊A73 24GM 50GM 135GM
想買個相機袋 有咩推薦
A74 a7r4
先差千幾
點揀
A74 no double
A7r5 is coming soon
A74
推Peak design 20L zip

本身用過wandrd prvke個袋本身重
入面間格係多 但唔方便拎岀黎
後來放左 換pd

*其他牌子未用過唔知
我同你影嘅嘢差唔多所以我都係諗緊支35
差咁遠
連白平衡都兩個世界
想放支35 1.4 GM,如果有邊位師兄有興趣可tg傾下@freestyle9999
有xe3 同埋a74

A74 用picture profile直出已quite ok

或等a7c2, 但唔知等到幾時
本身用緊咩,用緊a73升a74,好似有啲無謂

利伸,面對同樣問題,諗住如果a7r5麻麻就上a7r4
唔會 早你一個月買 開心使用中。

不過要直出 似乎富士顏色佔優
Tamron 28-200mm支鏡冇防震,其實影響大唔大?set快個快門其實都解決到?
低過 1/200 100mm 以上都明顯睇到有分別,同我支100400 GM 比較,你set 高快門就冇問題
屌 今日換鏡發現黐咗兩三條毛係 cmos ,諗緊自己搞定攞上去Sony 整。
影出嚟見唔到就唔洗理佢啦
Np fz100副廠電邊隻好

另外官網3000分+350嗰隻係咪長期無得換
XT3 A74雙修中
A74個FL同IN filter幾好用
A7iv+ Tamron 28-200mm真係幾正!完全屌打之前部eos70D+ Kit鏡18-135mm

呢張200mm段影

apsc mode 300mm段影

另外手動對焦嗰下好正,佢會自己框住我影嘅目標。

我諗我極速愛上呢部新相機
雖然買新機係開心, 不過屌打2013 年出既70d 就好正常既
啱呀!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞