[Sony/罪大滔天] 相機集中討論區 (87) 秋季出A7RV

1001 回覆
2 Like 0 Dislike

一支頂兩支
不過重
28-135

你係唔係要輕
28-70肯定唔夠生態用
輕對我黎講都幾優先
未去到打雀個種程度
好,咁我再儲下錢
有無巴打有玩開二手鏡同機,知唔知邊間老實啲推介啲
鋪頭老唔老實都無乜用
本身二手佬收機收鏡都未必check到暗病
普遍買左無耐出事退返比佢就蝕少少咁
熟悉的Sony版
reganlam 呢件弱智豬閪大陸仔連鏡頭入塵同CMOS 入塵對成像嘅影響分別呢啲基本嘢都唔識仲好意思成日係度扮嘢同鳩噏教壞人14GM小眾?小佢老母臭閪啦唔怪得連目一巴你都頂佢唔順

所以都要撞彩
人像鏡
Sigma 85.4 定Sony gm好?
差成三千,想知散景分別大唔大
三岛狗同屋件左胶去左邊
所以哈蘇咪大眾囉
支那狗你真係柒,剩係識大字報
你呢件支那大陸狗,俾我屌到啪啪聲咪又係狗縮扮睇唔到目一巴笑鳩你有被害妄想症大陸仔 reganlam
咁連登有好多巴打買哈蘇咩?
但14GM我就見好多巴打買咗啦
想偷換概念就收皮啦
弱智大陸狗 reganlam 你真係柒
俾我會諗50-400
不過如果輕便最緊要又唔駛遠,28-70確實係不二之選
如果只求方便仲有28-200
Sony版無你兩個就唔係sony版
但可惜依版黎多左幾個其他版既人變晒質
唔洗咁在意
根本一直認為reganlam, 三島一八 呢兩個人, 一係就兩公婆, 一係就根本係同一個人互相推post
一個有病超得閒咁啄人,一個就超有心超在意咁去應人
唔該曬
睇下A7R5有咩新野
有就準備雙修
我大部份時間係無視隻癲狗
今日得閒啫

想請教下
Tamron50400 cover左70200
咁70200大光圈鏡頭通常咩場境使用?

因為我只諗到風景通常收光圈
影星空比較常用廣角

如果影人像會換返35/50/85

所以想請教一下 幫我brain storm下
睇下自己諗漏咩場境
死廢柴大陸狗 reganlam 你自己柒咗駁唔到就好縮返入你老母個狗閪窿入面啦,又要block又要睇,又要屌,屌唔贏又要頂唔住頸你同你哋攝台三狗另外嗰兩件犬隻含柒咖哩富樫義博一撚咁狗款
快嘅嘢

街場打波 細路周圍走 跑狗之類等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞