[Sony/罪大滔天] 相機集中討論區 (87) 秋季出A7RV

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
高iso反而我唔介意真係要用起上嚟嘅話64 128都唔夠
ps 已買55.8z+85.8
可能真係呢個原因,而家set咗壓縮無損。
我覺得係16-35PZ屌打佢
廣20%,有光圈環,F4反而係廣角無乜所謂而且我有14GM
兩支都要買,唔同用途
a7c用200-600會好辛苦,用t50-400都辛苦啦
而且兩枝定位都唔同吓,師兄你係想影咩先?
買咗a7c就唔會用a6600啦,你想焦距x1.5咪開apsc mode囉

係咪講緊我之前果篇Sony鏡評分?
推1650oss應該人人一支有ff 都應該買果篇?
係呀 1650oss係好嘢嚟
唔洗客氣
識用支鏡係好好用
壞咗 r3 買 r4 唔夠半年就出 r5
個分別根本唔值得用現價r4上新出嘅r5

唔駛太介懷
出左spec 啦?
有無人等龍仔20-40 2.8?
依家得枝原廠55 1.8,諗緊入A063 定等上面新果枝好。。。
如果去歐洲旅行 你地會簡邊支鏡 方便高質為主 已有tamron 28-200 sony 40 g

1. Sony 1635 f4 pz g
2.Tamron 20-40 f2.8
3 sony 20 f1.8

2. 未出 但個焦段會唔會好啱用?
會諗埋3. 因為自己有時想試香港影埋星 但似乎拎去旅行無咁有彈性?
你一post返出嚟
人地又要潛水
Sigma 16-28 f2.8
機都未出,spec都未知,又係度狗噏,三陽肯賣支鏡俾你未呀?死乞兒富樫義博即係Linxi

[url][黑店] 三陽數碼
https://lih.kg/1744189
- 分享自 LIHKG 討論區[/url]
用緊r3上R3a是否on9
除咗Mon同個USB外係無分別
唔好諗,繼續用返R3啦
一係等A7R5
我會投2一票,上次我去帶左1635 2.8同2470 2.8去,基本上全程都係1635 2.8無轉過無投訴,但係你F4,可能要小心教堂或者建築物入面光線唔夠,因為我諗歐洲教堂城堡果類都係一個好主要嘅題材,所以我諗2嘅焦距夠用光圈大一級會比較方便
大陸仔 reganlam 你唔係好大口氣咁話14GM小眾到你唔記得同少人買嘅咩做乜你都買咗玩自己刮自己一巴咁柒呀

[url]「小眾過頭到唔記得?」有人話SONY 14mm F1.8 GM 太小眾....
https://lih.kg/3051385
- 分享自 LIHKG 討論區[/url]
手上已經有2470 GM2,值唔值得換走支24 GM入135 GM
未出都大約估到有咩板斧,定價我估都係27k左右

相比起r4而家係17k,而且功能根本好夠用
應該未有 spec
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞