[Sony/罪大滔天] 相機集中討論區 (87) 秋季出A7RV

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
85啦,35 + 85呢個組合都唔錯
係... 好正嘅組合,如果唔介意重量

我就等緊T2040 pair T35150
Tamron 20-40mm f/2.8 DI III Specs
Focal Length 20 to 40mm
Focus Type Autofocus
Image Stabilization No
Filter Size 67 mm (Front)
Weight 12.9 oz / 365 g

Sony FE 16-35mm f/2.8 GM Specs.
Focal Length 16 to 35mm
Dimensions (ø x L) 3.5 x 4.8" / 88.5 x 121.6 mm
Length at Maximum Extension 5.4" / 136.2 mm
Weight 1.5 lb / 680 g
365g…2.8光圈
原廠PZ1635G被屌打
其實買支新鏡有塵覺得影響咪考慮拎去換
消息者權益咁簡單又咁合理既事
閣下都可以去到驚既地步仲問人點算
我都唔知可以點幫你
比個setting黎睇下
依支wedding行家有福了
20-40 2.8仲要咁輕,正機可以一支打全日
又係個2條粉皮負皮
呢條上海狗咪就係追擊SP點知俾人屌到收哂皮,而家又突個頭出黎撩交打唔知做乜

iso 3200 有油畫化問題,平時都係set 到1600
龍仔50-400 同 sony 200-600大家會點揀
btw本身用緊a7c 啲朋友話買完要換到部a6600 係咪真?麻煩哂大家
認真講新既數碼機推到1600 iso就算影當刻睇mon 起渣覺得接受唔到都一定有得救, 個1.4同1.8個相差我覺得真係睇你需唔需要個景深就夠
首先都唔同級別,size 已經好大分別

第二句唔知你問d 乜
人地影貓都驚到咁
唔怪得見到塵都話驚
佢無睇人地個台但個台仲大左
快門快左
有機防影人手定啲1/15都好易中

同埋有無noise唔止iso問題

26/10 a7r5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞