[Sony/罪大滔天] 相機集中討論區 (87) 秋季出A7RV

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
你買R5要升級埋電腦、儲存、記憶卡etc
如果未更新kit你講得啱
但係SONY已經搞左支新嘅28-60出嚟啦
唔存在廠家角度搞唔搞呢個問題
雖然冇NIKON支24-50好,但係遠比28-70好
另外呢兩支都1000左右收得到二手,我就keep左28-60,有時出街好方便
肯定唔同,但係a6400夾18-135都係普通3L袋甚至唔用袋拎出街,RX100真係放褲袋咩?
賣咁貴真係唔吸引
你都岩,
不過細支到咁又輕又真係少少吸引嘅

巴打知唔知有無細支大光圈餅鏡,想揾支351.幾嘅做鏡頭蓋
佢賣3500蚊,你就唔會講以上段野架啦

佢係衰賣得貴ja , 雖然panasonic 同canon 都有出重平d 啦
如果仲係以前電話無得影就話,而家dc個巿場實在唔吸引
唔會買r5啦,用唔着咁高resolution

想博a74減價啫
肯定架啦,冇唔合適嘅產品,只有唔合適嘅價格
如果要1.8冇餅
2.8就Sony同samyang都有
24 2.8 samyang玩過,盡速放左蝕得最岩嘅一次

碌碌都蛇碌咁大節好難搞,想揾支細細行得舒服啲都無
二手35 2.8ZA啦
2000就有好抵
玩水攝應該90g 好啲?
Sigma嗰支應該冇殼Fit 佢
A74 大鋪都16xxx就已經差唔多了
下面有a7c 同a73頂住…所以要買現在衝得
唔駛等r5
等r5出買返r4a預料r5會巧貴
H&y swift系統 所以都係用返h&y
而家入手a74定等a75?
等A75? 唔係攪笑呀 R5係嘛
廢新手用曬d gratuity 買左A74 加24-70gmii
拎出去周街影都好開心
想問下加枝平平地嘅wide angle 有冇咩推薦
唔會影星,可能都係風景,建築多
定焦定zoom?
定焦啦,真係唔好再gm ,冇錢
考慮下20.8g
新手a74有冇通用少少既鏡
2875定35150好
風景多數收光圈
唔影星就1635G
影星就20G
又想影星又想影風影
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞