[Sony/罪大滔天] 相機集中討論區 (87) 秋季出A7RV

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
支那人三岛一八原來又食左屎
係時事台食晒屎返又番攝台?
你仲唔知咩叫小眾就過住啦
係囉!小眾到淨係我個post 已經發現有咁多巴打買咗14GM連你呢件狗噏當秘笈嘅賤種大陸仔都買埋一份係度表演自己刮自己一巴咁撚柒,係時事台俾我屌到你唔敢應我又玩支那式精神勝利法呀?柒咗就收皮啦死弱智大陸仔 reganlam

[url]「小眾過頭到唔記得?」有人話SONY 14mm F1.8 GM 太小眾....
https://lih.kg/3051385
- 分享自 LIHKG 討論區[/url]
富士菲林模擬有得改下tone扮以前啲菲林色

Sony嘅Creativelook 係咪冇咩人研究吓
會唔會多啲玩法
防震要搞搞佢
咁高解像度又要聞相
要求要好高
但係Sony 防震對比之下好似偏差
咁高像素好似自曝其短

不過反mon係堅方便
R系上下反就算啦,側翻真係麻煩
有冇人知龍仔50-400 係咪有街貨
所以係咪SONY用戶100%買定50%買呀?
每月鏡頭銷售榜有冇入榜呀?
唔通我買哈蘇哈蘇就變大眾呀?
仲柒成咁做乜鳩呀支鏡狗
我都想知
有都上左gfx了
會落腳架,即刻睇下先
係,最平最輕入門FF機,最易升級
家陣買14GM得你咩?我貼埋咁多巴打買14GM嘅cap圖,你件狗閪大陸仔又係度扮盲睇唔到呀,已經過百位巴打用正皮嚟證明你弱智家陣係笑柒你件弱智大陸仔用行動嚟自打嘴巴呀豬閪
要100%Sony用戶買先叫大眾呀?就算長期榜首嘅Tamron 鏡都無可能100% Sony 用戶都買啦大陸仔果然弱智,仲想偷換概念拎哈蘇嚟講,家陣買14GM唔係得你,係連登已經大把巴打買咗,我仲cap埋圖係你見死大陸仔選擇性失明扮睇唔到我屌柒你話14GM小眾嘅post 係正皮多橫睇竪睇家陣柒嗰個你啵豬閪大陸仔 reganlam 14GM小眾到你睇唔到同唔記得?小你老母臭閪就有份呀支那大陸仔
各位大佬 sony鏡建唔建議買水貨?有咩事去sony會唔會幫你整
過萬蚊嘅鏡就唔建議,行貨有咩事10日內起碼可以換
水貨唔知來源又要驚係二手翻新
有冇巴打用緊惠通防潮箱 小弟個防潮箱機芯壞左 想問邊到有得整
水貨要維修時收貴1倍,同行貨保內免檢查費
不過如果自己識非官方維修渠道,同間鋪有壞肯處理都買得
有T35150, 14GM, 35GM, 100400GM, 200600G
揀咗 Sigma 85 1.4,好滿意
如果去日本,想買枝又經濟又靚數Tele鏡買T70-180mm啱唔啱用?定買枝28-200mm算?定其他選擇?

本身有24-105 F4, T 17-28, Sigma 28-70mm
俾我會帶一支24105算,如要tele就入100400或150500
用緊FX3 16-35PZ F4拍開啲生態同風景短片, 10月想消費卷出枝Sigma 28-70 F2.8 ,係咪有更好選擇,筆直唔多,求建議
save more $ for 28135...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞