[Sony/罪大滔天] 相機集中討論區 (87) 秋季出A7RV

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
新買就攞去啦
唔算大粒好似塵咁唔知係塵定甩coating嗰啲
唔介意重啲就當然35150啦
好似有分別,sony保養係跟account(一旦綁死咗)

sony最好買行貨啦,價格唔差得好遠
假如二手放出去都會多人要啲
而且水貨分分鐘冇中文咁樣
55.8 開心使用中
呢枝4000幾蚊真係好抵買
色又靚又輕身全開光圈都用得
水貨去Sony維修費貴1倍
會唔會有地方可以試下呢枝
我未必拎到成Kg
但係好似好吸引 可以當4個焦段嘅定焦
唔好咁諗啦始終變焦同定焦唔同,太重太辛苦你就影得無癮
所以想去試下我見影人同景都好靚 啲焦段夠實用
其實好多心大心細咗好耐有時想方便啲出去
見到YouTube實測35150個35mm係接近GM 個散景,仲要靚過GM
好頭痛 諗咗好耐都唔知買邊支好,依家筆直都可以買到2470gm2
我睇睇下見到呢支見到個焦距又多 光圈又大
希望唔會煩到你地
靚過gm咁咪好誇張
唔煩啦我都係係度煩人,多啲人出聲討論下啦討論區係用黎討論嫁
各有各玩法, 大光圈就係大光圈
龍仔支野係好用既, 你識打光,佢影人像同定焦有得鬥, 但真係重
呢張就係有粒野痴住其中一塊鏡片
Zoom嘅時候會跟住上落
另外呢粒就應該痴住高啲嘅鏡片唔會郁
想知到底係入塵定甩coating嘅粒粒?
唔係大問題嘅話就唔拎去換
呢枝龍仔真心癲
我新手FF機我之前就睇中2875+70180既
睇睇下35150都好正都算係有哂我想要既焦距
同埋個散景好靚 佢啲質素真係可以同定焦鬥 好癲
但係因為我之前用開個部機唔重 所以未必會習慣咁重
建議你唔需要抱咁大期望, 支野係實用但又唔使吹到咁大
散景就龍仔正常交功課lo

基本新龍仔鏡夠晒銳, 定焦大光圈就係虛化能力更佳同埋入光量大,無得咁比較
我未去到好pro 所以我見到佢啲質素先想入手
依家係因為重量而考慮好耐 否則就入翻2470/2875
自己諗清楚先啦, 你多數睇完youtube 想買ja
呢支真係for event 同影女用,術業有專攻

佢支野既size 係好沉 , 佢只係方便唔使換鏡

真係為左虛化 散景, 買支定焦35 同85 重輕巧又方便
係咪聽日出龍仔50-400,好吸引
又成公斤重你班友個個手瓜粗過條腰
我記得我最後對佢嘅感想就係唔知點解張相出黎好似一pat咁囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞