Better Call Saul S6 Final Season 劇情討論區 (5) Finale 終極大結局

1001 回覆
23 Like 0 Dislike
睇果下已經覺得係特登炒車救gene啦 揸開的士身又無屎會唔會淆到車都揸唔穩呀 但見你食哂負皮超搞笑
本身以為識欣賞bcs都係高質少少 點知成班都豬咁撚蠢
多謝巴打,痴線呢到幾隻癲狗係咁jer 我,明明Reddit 都大把人話jeff 係救gene先炒, 但呢到比人講到異類咁
劇情講佢渣到果間屋 好明顯就係果個時候接應gene 佢後面泊左架警車gene就梗係出唔到黎 使乜講到的士佬睇唔到佢開門所講唔知佢出唔到黎 俾負皮果班懵撚去睇tvb viutv算啦 乜都畫出腸用對白表達岩佢哋智商多啲
當年睇完BB最後一集真係好空虛
但因為係一次過追晒
BCS用咗幾年嚟追好似未比到呢種感覺
巴打真係講得太好終於有知音
我當時睇都覺得係特登炒車引開班狗
佢雖然睇落on9,但係揸開的士,又幫Gene偷過野
唔覺得佢會驚青到咁樣炒車
不過呢句原來係Carol Burnet improvise
最多見
都唔覺得會一齊返
Kim怕decision making, 怕同一個colourful的人一齊, 應該係跟一世的ptsd
SG出返來仲係SG就已經唔得, 變到了無色彩的話, 同返佢一齊就得返nostalgic, 同埋真係唔覺得Kim有責任等佢
除咗呢個位, reddit都好多人拗Kim句i am glad you alive咩意思, 甚至bcs crew podcast都有講
係真心開心, 定「我會爆大獲, SG你未死你要受」呢種開心

不過Kim無同Cheryl提Saul仲在生
基本上都100%前者
多謝巴打,好彩有你支持。
拿我聽左EP12既BCS podcast 佢地冇提起Jeff撞車既時諗緊咩
咁我就嘗試走去係IG直接DM Jeff個演員Pat Healy 諗住試下盡人士啦
點知佢竟然秒覆我
Westworld S3好累事喎
99%係開心啦 後者就真係過分解讀啦 個scam係kim主導saul配合 kim又點會無端端想saul受罪
正喎
OK 你贏,你可以post 去reddit 告諸一半人聽
我冇諗過佢會覆我 仲要秒覆我咁癲
jeff嘅柒唔係扮
佢個集BCS podcast好撚正
幻想下自己幾個月前in的角色fail咗
幾個月後打比你叫你做, 跟手兩星期後去到片場, 話有個carol想見佢, 佢話以為writer/producer, 點知個trailer係carol burnett
如果係咁個劇本就低手左好多 gene搵個手震車都揸唔穩既蠢人偷野做scam 仲要之前原來佢係惡人黎 有架警車係尾佢又點解無啦啦會freak out 架車有毒品定點 接唔到gene最多咪駛走架車 搞撚笑
我覺得你堅持自己解讀都無咩所謂
呢套劇係應該咁睇
當然jeff呢個位都係小線索啲
Vince Gilligan podcast同interview都有著墨講, SG聽完kim電話後係咪want to get caught, 佢自己有一套答案, 但佢希望open end
諗做Jeff想幫SG無唔合理地方, 可以係合理解說(before個actor出來講野前, 不過vince阿thomas阿佢地都可以有唔同睇法)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞