Better Call Saul S6 Final Season 劇情討論區 (5) Finale 終極大結局

1001 回覆
23 Like 0 Dislike
加多個原因
Saul係abq個個都睇過佢既cm咁滯
住過果度一定知佢乜水
唔知有冇記錯,我記得bb有一幕係saul係到搵自己office有冇畀bug到,之後一手拓起條柱
Cls
Oh my god!
個miracle whip logo 堅過喎
同埋偷聽Hank個時
Hank都講過憎miracle whip
應該佢地crew好憎miracle whip
呢個結果意料之內情理之中,marion見佢三條友成日係車房已經起疑心,再加上jimmy鍾意show off嘅浮誇性格,由以前留得嘅各種廣告去到今日想回味做返金牌律師嘅感覺同口吻,都係自己中自己陷阱

唯一不滿係saul goodman身份見光後個處理手法,唔明點解jimmy會咁赤裸裸去威嚇marion,明明手上有籌碼,以佢性格一句我坐監jeff一樣要坐都夠用把口穩住局勢喇
Jeff 老母冇住過喎

不過kim 嗰樽logo 唔同喎
咁睇似我地觀眾諗多咗
佢老母放棄咗Jeff 所以其實冇咩籌碼 同埋Jimmy欺騙佢感情 所以我個人覺得撳掣報警都幾合理
成日見到D解讀, 好似dse過份解讀到連個作者都話唔識答題咁
合理 同埋要引爆saul 個bad end
都係最多失望啫,你見佢都講到一堆卡數未還,無晒錢都冇話唔保釋jeff,同jimmy對峙又問佢點樣帶壞自己個仔搞成咁
可能太突然掛
哈哈佢地用緊2017–present個logo, 但明明依家BCS 2010

上reddit講返, 佢地又會話this is the worst show
覺得佢個刻似walter white,相反完全唔似佢平時行為
其實點解個時saul見到howard搵佢做partner會嬲到日日整佢 到槍擊howard係saul屋企個日, kim同saul都冇同howard講點解, 係咪saul覺得佢害死左佢呀哥仲要搵佢做partner好撚pk
我記得jimmy佢都有份間接整死啊哥
佢好似唔知同保險公司講咗d咩
因為chuck死左
hhm名m for McGill
howard為填補返個m就invite 佢入hhm
(同埋彌補自己直接害死chuck)

jimmy就覺得佢咁做係侮辱佢
加埋種種恩仇 所以決定玩鳩佢

要解釋應該係咁

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞