Better Call Saul S6 Final Season 劇情討論區 (5) Finale 終極大結局

1001 回覆
23 Like 0 Dislike
全部都睇過
柒撚到喊
BCS同BB嘅人物描寫真係好正,入面嘅主要角色都係因為執著到極點而引致自我催毁,身邊嘅人都受到無法逆轉嘅傷害

但如果唔執著嘅話,又會失去咗自我存在價值,就好似白sir成魔前咁,渾渾噩噩就一世。

Saul、Kim、Chuck亦都係咁。每個人明明收手就可以回頭,但因為自己太執著,太想証明自己,而到導致所有事都發展到無法收拾嘅地步,甚至自己最愛嘅人都唔認得自己
每次睇返BCS同BB頭一季大家都開開心心,再對比最後一季每個人都喊住決裂,就覺得好可惜
柒左仲話人劇本低手,笑撚死
仲叫人睇返tvb viutv 唔好睇BCS ,咩同你地傾偈好辛苦,好撚柒

其實有自己諗法無問題,但真係無需要踩人哋抬高自己,講到自己好有智慧好高質咁,大家都係討論下劇情睇法啫。落唔到台就話人哋劇本屎
巴打
咩嚟?求share
想知多啲有三個媒介
一係DVD commentary, YouTube post到s5
二係Talking Saul, AMC plus show來, 但我都唔知點搵
三係我講Spotify better call Saul就有,呢度就主要crew

我覺得三係最少BCS資訊,多啲花生野
例如我講Jeff見Carol,啲crew點合作,個shot係邊個提個類
Thx
唔明點解咁易嘅cg都唔做吓
de-age完好好多
gg俠3個八爪博士都有de aged
但我覺得還可以
唔係話只可以買一次?
佢俾Jeff發現後咪call過
第二次貴好多咁解
唔知會唔會又好似bb咁出部電影?
呢一堆真係師奶嚟㗎
De 左啲人又話唔尊重演員 好難兩邊討好
好好多咩?我覺得好唔自然,好似deepfake咁
食髓知味 改個第二個名 係咁以搵個重心演員 拍多 6 seasons都得
點止出電影咁簡單?
變咗Marvel元宇宙咁玩法
炸雞佬
El Pollo?
今集真係好撚好睇 。。好掛住kim
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞