Better Call Saul S6 Final Season 劇情討論區 (5) Finale 終極大結局

1001 回覆
23 Like 0 Dislike
咪玩啦, 依兩套點會算係律師劇?
咁Suits叫咩
Boston Legal:
twin peaks 好難係劇情上大讚佢
真探 第一季可以稱神,不過bcs係多季下穩定發揮更加令人讚嘆,一季十集令劇情更加有力。
the wire 都係欣賞位好唔同,好難去比較
見親jonathan喊我都有啲想喊
stop fetishsizing your own sadness
Barry
完全想像唔到s4可以點寫
最多好似bojack咁入邊教戲
有冇巴打知聽日netflix係幾點有最新嗰集架?
Marie仆街d
意劇My brilliant friend
除咗BB/BCS之外嘅最愛!
Skyler係煩膠,唔算仆街,做咁多野為個仔啫
全個BB最垃圾角色,沒有之一
你都係返去睇一號皇庭啦
Barry
BoJack
Better Call Saul

帶有希臘悲劇色彩嘅最top-tier喜劇 / 有喜劇色彩嘅正劇
全部都係B字開頭
冇閂咪嗰幕原來真係自己做出嚟嘅劇本?
仲以為真係唔小心
其實點解有得比演員玩埋做一集導演
因為Vince好人?
我覺得係起碼有兩個講法

一係
美劇係編劇大過導演
好多時單集導演係冇乜名氣
搵主演涉一涉位可以用個名氣推下收視

二係
以Vince嘅性格
主演可能不時會同主演jam個character arc / story development
俾一兩集導演位都係代表俾credit落主演嘅創作貢獻
https://youtu.be/Ot-0RuTfw8I

Bob 上到台講感言都好有Saul ge風騷感覺
點睇都係Jimmy專登唔閂咪喎
係 除左冇留心睇或者太on9
冇乜可能係以為唔小心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞