Better Call Saul S6 Final Season 劇情討論區 (5) Finale 終極大結局

1001 回覆
23 Like 0 Dislike
拍左咁多年 成班cast都老曬啦
反而ww 唔洗 deage
Kim
Kim咁樣比jimmy屌幾句 就爆哂大獲都幾cls
收聲呀

唔準掂Kim呀
近幾集咪描述左佢性格係好細膽但又想做犯法野
同埋你講導演鏡頭
直情拍埋佢手都震哂轉波想開車
跟本冇留意過jimmy 係咪係門口
從導演鏡頭嚟睇,jeff手震腳震明顯係刻意扮出嚟誤導觀眾以為佢驚緊,其實係用嚟掩飾佢想特登炒車幫gene逃脫

幫嗰位巴打答埋
佢心底都知自己應該要自首還Howard一個公道
都係果句,如果細膽佢clumsy 同selfish, 咁點解劇本寫佢仲去間屋到? 手都震哂咪即係佢要預備主動炒落去而淆底囉,何況佢要炒。點解要等jimmy 開左門縮果一下先炒。 anyway 你可以繼續堅持己見
做咩要笑鳩我者
果個英文解釋係網上其中一個人up
又唔係官方解釋

算啦你地個個都話係jeff on9仔就on9仔
大家開心就好
吸塵佬個演員已經走左,即係冇得再搵佢走佬
咁會有咩結局?
有冇人睇到好感觸 bcs所有細節都做得好好 每個人既back story都build up得好豐富,個universe實在太癲,jessie同mr white嘅出現,完全唔會覺得夾硬黎 同brb接得太好. 2013年開始追brb到而家差不多成10年,真係眨下眼,一諗起下星期大結局真係好唔捨得。 睇marvel universe完全係冇呢種感覺 太膚淺,睇walking dead 追左6季,愈拍愈爛quit左,睇GoT,尾幾季又係爛…唯獨係brb同bcs先拍到愈黎愈精彩,真係唔知幾時會再出現d咁撚高質既劇集
應該冇撚可能會有
"Jeff tries to speed away and crashes into a parked vehicle."

Breaking Bad Wiki
https://breakingbad.fandom.com/wiki/Waterworks

的確冇官方解釋
不過我地所有人+網上所有人睇完都覺得係咁 得你一個覺得otherwise
導演深意得佢領悟得到
屌 一路睇呢段一路感覺自己比人NTR緊
原來成個universe Saul goodman 先係主角
最後一季將所有時間線連線埋一齊
所有野都明哂
啱啱睇完好sad得返一集,好想佢兩個會一齊反,但明知冇可能
唉屌,真係好撚煩響到jer 撚柒住
Assuming that the cruiser is there because of Gene, Jeff tries to speed away and crashes into a parked vehicle.
前面assuming 果句你唔quote 既?屌之前講到jeff 因為係selfish既人,因為paranoid 所以淆底自炒。
屌qoute成段野都自打你地嘴巴啦。另外你去reddit 睇下先啦乜撚野網上所有人睇完都覺得係咁,咁都夠膽講出聲,reddit 有人話佢響電話叫gene 做dad, 反映佢都係醒目仔,成為支持佢係想救gene既論點。
唉屌同你班人傾偈真係辛撚苦,講撚到自己一定岩人地一定錯咁
NTR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞