Better Call Saul S6 Final Season 劇情討論區 (5) Finale 終極大結局

1001 回覆
23 Like 0 Dislike
我個人覺得雖然標題叫saul gone 但係實際上saul冇走到 因為saul goodman已經係jimmy既一部分 saul永遠會影響jimmy往後既路

但jimmy接受咗自己衰既一面 成為咗完全體既jimmy
好易認喎...........
Saul gone
成日覺得佢好似少林足球趙薇嗰個Look
代表兩者都有想reconnect
但時機唔對
我地慣咗係Jimmy reach out, Chuck推
家下放係confess完後, 比返幕chuck reach out
估唔到 skyler細妹有份客串, 但佢冇
本身都老既人唔會變化好大
好想打到自己失憶睇多次
佢終於做到chuck 咁喇
鼎鼎大名嘅律師 (坐監)
頭個幾季都係播帶
由彩色逐漸變到無嘢睇
最後餅帶播哂咪藍畫面

逃亡之後收咗皮仲唔黑白
預咗比人屌 ,但覺得sayl呢種自我救贖ending有啲大路老套,特別jesse都走得甩嘅前題下,不過都總算完滿落幕冇爛尾
預咗比人屌 ,但覺得saul呢種自我救贖ending有啲大路老套,特別jesse都走得甩嘅前題下,不過都總算完滿落幕冇爛尾

當初第一次睇完breaking bad震撼到
唔需要幾爆炸既結局
就咁一個平淡既自我救贖已經好撚正
希望以後再睇到類似質素既劇
其實易寫啲
Marie係agent widow
Skylar係史上最大罪犯老婆,要改姓,本身有協助洗黑錢,甚至係洗黑錢方法個源頭
唔再出公眾場合,唔出庭俾人認到好正常
time machine
我覺得大笑個幕個對比正啲
Walt無哂錢喪笑
Saul監倉喪笑
Jesse就車上走甩喪笑
都係對應三者結局
其實呢一季個集數既安排都估佢唔到,part 2 第二集已經完左lalo條線 以為會拖到尾二果集先完,點會估到尾4集都係黑白 節奏慢左但畫面細節都做得好靚
Btw Starbucks好撚難食
你睇慣咗都知BCS好鍾意做poetic對稱
罪犯三個結局
走得甩Jesse, 死Walt, 坐McGill
其實唔係好明Saul自爆點樣救到Kim
我覺得呢點真係表演得好好
諷刺到最後整包啲人叫佢Saul
佢都唔會話咩the name McGill
Saul真係最保護到自己的身份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞