Better Call Saul S6 Final Season 劇情討論區 (5) Finale 終極大結局

1001 回覆
23 Like 0 Dislike
"之後jeff 係見到佢想出黎,先炒落架車到。" 呢句係你自己諗既

我未得閒聽番呢一集既podcast 你得閒聽下或者等我聽完之後睇下佢地有冇講起就知啦
就好似Chuck同Jimmy 最後一次見面咁
You've never mattered all that much to me
反正我覺得一走了之先係負責任 尤其對kim 自己
第一害死左howard
第二再繼續關係都無阻jimmy 成為saul 完全體
jimmy 個個客都係criminal 成魔係遲早既事
kim 亦阻止唔到 不如斬纜

其實kim 已經接受左新生活 雖刻板但無投訴
係jimmy 個電話勾起返所有野
被迫接受
臭雞cheryl一直想推howard 死既責任落其他人度
雖然佢唔係導火線 但somehow 亦都有責任
其實唔理點都好 呢條伏線就係要佢阿媽懷疑 Gene
感覺上有少少夾硬⋯⋯
我覺得jeff唔係專登 係擺明心虛衰戇鳩 難成大事
你睇佢落車個表情就明

反而換左角色衰戇鳩有說服力好多 佢個樣就係傻鳩樣
原本角色太兇狠 做唔到依個效果
未 多謝絲打感性分享
玩膠就去第二度啦
唔離婚係為面子
兩個都有社會地位
(howard 沖咖啡果幕對話可以得知 佢老婆有頭有面)

howard 唔開心係臨死果幕都有講
婚姻失敗 事業唔順利(因jimmy )
一樣姐
咁又臭雞
連美術設計都呼應返saul既個性
kim個幕好過同saul個幕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞