Better Call Saul S6 Final Season 劇情討論區 (5) Finale 終極大結局

1001 回覆
23 Like 0 Dislike
啱呀 可以理解喎
同白sir同一伙人憎佢都好正常姐
我叫返你大佬,佢老公嘅死,都唔關saul事,
係班黑幫殺佢老公喎
Saul最大嘅最尾都係幫毒販洗黑錢個邊

唔睇劇點知Saul有冇同neo nazi有關係
點知係咪真係Walt殺Hank
係喎咁佢都冇理由憎Walter啦
香港有冇得賣
無saul 白生開頭一個月內就俾差佬拉左坐監啦,仲捱到去season 5咩
我地觀眾上帝視覺先知道係班黑幫殺Hank 啫
Walt 最後打電話畀Skyler (FBI, hank 老婆都在場個幕) 講 "Toe the line, or you will wind up just like Hank", You'll never see Hank again"
呢句都令所有人覺得因為Hank 去咗捉佢, 所以佢殺咗Hank
Marie本來就係條感性煩膠
你唔可以用理性角度睇佢
好似Jimmy最尾自白有講: Walter will be in jail or death within a month if I don’t join him
Marie條臭閪一定好認同Saul就係有助推動成件事什至令Hank俾人殺嘅重要角色
佢憎Walter我明喎
但佢對Saul個種憎恨,我覺得over咗
應該taste three sixty個啲有掛
你做乜9
你呢個何嘗唔係又係觀眾視覺,
佢係劇中人,鬼知,
如果係Saul 先爆出呢句,佢再憎到佢死,我會覺得咁樣合理d
但係佢之前(檢察官帶佢過去都奇怪)已經講到憎到佢死,係咪有啲倒果為因
你向佢思路諗 無Saul = White無咁順利 = 唔會搞到咁大件事 = 唔會令到Hank要拉人 = Hank唔會死

所以應該咁講
所有有關件事嘅人佢都憎
呢個mindset先符合佢喺BrBa嘅人設
點解要等佢講 佢都識用腦諗呢個因果關係出嚟
何況佢本身就係鍾意有咩事就搵人嚟怨嘅煩閪
你啱,我唔記得咗Marine 本身就係感性煩膠
我唔覺得你呢個因果關係佢諗到囉
不過我同意本身呢個角色一個煩膠,可以解釋佢所有行為
Btw cinnabon真係好好食
佢睇bcs 太耐,唔記得bb 兩姐妹人設都係死八婆
我諗呢個都係正常人反應如果你至親被犯罪份子害死你唔會好抽離咁去分析邊一個人要負幾多責任啩
精黎?
你講到ABQ無人知道Saul做過d咩咁
如果係Saul就唔會俾人通緝啦
咁差唔多所有有關人士都死哂,Jessie 走左老,E家終於有一個落網,可以為佢老公既死負責,緊係憎死佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞