Better Call Saul S6 Final Season 劇情討論區 (5) Finale 終極大結局

1001 回覆
23 Like 0 Dislike
上面係講換返Kim
換返Kim意思係SG變返JM, 至少係Kim仲有感覺的人
救就無的, DOJ無諗過press charge
今集有bob odenkirk
原來係咁
我以為講緊Saul自爆會somehow令到Howard老婆唔遁民事途徑告Kim添
jimmy最想返去嘅一刻
繼續整cinnabon 俾柳記食

重點係SG問Walt唔係鳩問(問mike個時可能係)
佢BB時期間屋係有睇The Time Machine
唔使灰心
美劇人才輩出
嗰時breaking bad ending
都諗緊 好傷心 一套咁正美劇
點知會有套bcs
自願放棄左就無可能拎翻
張舊卡無有效日期 佢呃監獄扮律師入去
有無人解釋下點190年變7年
美國陪審團要一致裁定先判到終身所以佢地想deal7年?
入面d犯好多都搵過saul打官司 實照住佢
有真果間你唔去食?
最尾一集會拍返法庭戲
今集唔似series finale
好期待下集係Jimmy係監獄嘅生活
同埋Kim點樣係New Mexico幫人打官司
係UK, 最近個間都半個鐘車程
應該全部罪加埋再上庭輸既話就190加lifetime
原本有個deal係幾十年,加行為良好就晚年有機出黎,但就即刻認罪,法庭都唔使上
不過Saul不嬲三串不爛之舌deal到個offer變7年
邊個演技好啲
Jimmy McGill
Saul Goodman(連BrBa)
JM
SG
190年係假設所有罪都入到

DA 都要跑數

JIMMY 肯坐已經跑到數 唔洗上庭慳返好多功夫
加上知JIMMY係難對付
所以就肯7年嗱嗱淋的佢入冊
yes

DA都要跑數俾上司睇
JIMMY 肯deal 就嗱嗱淋搞掂佢算
唔上庭慳返好多功夫
自白完fade back返去chuck嗰度我喊撚咗
明明係一個呼應幾個timeline嘅過場scene
但前面鋪得太靚 一轉返去s1畫面即刻忍唔住了
sor send 左兩次
個鬍鬚佬一次都無輸過就係咁deal 返嚟
根本唔係伸張正義嘅
所以咪要有律師存在

DA 職責就係鋤疑犯入冊
cut scene 得好好
啲人講返係WW視角
比SG提過regrets, 之後望錶(諗起Jesse)
到last moment決定救Jesse
家下順暢好多
最後一集用time machine做scene交代哂4個stage嘅jimmy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞