Better Call Saul S6 Final Season 劇情討論區 (5) Finale 終極大結局

1001 回覆
23 Like 0 Dislike
Dd幾時變左律師神劇
美劇新手前年先入坑bb,
過埋下星期就唔知追咩好了
想問仲有無咩唔睇唔得既經典美劇推介
最後一集 1小時38分鐘
我睇bcs唔會睇佢法律啦
睇犯罪野為主
律師片?
Jeff 特登撞車引開差佬?
點解呢度咁多白卡
咁你想納入佢做咩片
Why....
Jesse Kim個幕係artifical rain來

我直程覺得幾好丁……
似三十尾最多
不過Saul同Howard就60都好難估
你翻睇返佢落雨臨走前個幕
會發現有顏色係Saul招牌個邊
車個邊係接近黑白
完全係佢呢一幕開始人生就變刻板
想補充多個
Inside The Gilliverse
https://www.youtube.com/watch?v=xU2AnZkJuGg&t=1266s&ab_channel=MusicGearNetwork
呢個channel差唔多interview哂所有主要幕前幕後, 再痴線啲係佢好多細角都有interview
例如skinny pete, gus個醫生, kevin, paige, rich, Bogdan, bolsa呢啲都有
過份解讀

後面個天仲有藍色,車尾有紅燈
講緊佢同Jesse並排個two shot, 臨走前個幕
同埋好似係聽Kelley Dixon講, BCS個editor
笑撚咗
有無人睇完會好想食肉桂卷
睇finale前會買, 睇住食
The Americans
Succession暫時幾神(但去唔到BCS)
Bojack Horseman(但輕鬆小小個種神)
仲有上面講Fargo S1,2
The Good Place我覺得好OK, 極細緻, 會好似BCS咁每十零分鐘有啲彩蛋, 有啲symbol, 但用鏡上, 故事上差好遠, 不過comedy來

全部都去唔到BCS個種神...
我唔係好想像到有show再可以好似BCS咁
真係除非等Vince新作
但BCS神在可以有時BCS某一集嚮應BB, 好似waterworks尾saul goodman對應ozamedians Walt
淨係嚮應呢一樣野, 應該真係唔會再有BCS級數.....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞