Better Call Saul S6 Final Season 劇情討論區 (5) Finale 終極大結局

1001 回覆
23 Like 0 Dislike
檢控官驚要上法庭打官司
因為有陪審團
saul講嘢叻有機會講到班陪審團判有D罪無罪
所以檢控官唔想上庭
唔使用陪審團
deal7 年
最後一集先黎個大轉折
感覺太快太突然
Jesse 中間有勸過佢退出
但佢毒梟人格已經入哂骨,抽唔到身
同埋佢冇救到Jesse條女,對佢有內疚好正常
無諗過Jimmy竟然係法庭承認自己一直犯既錯,經歷過咁多事,要有幾大既勇氣先可以做到,仲以為佢會就咁坐7年就算,最後肯用返自己真名好感慨,一切名成利就都已經唔再重要,睇breaking bad對Saul只係個小角色,到而家BCS完左,反而會呢個人係現實隨處可見,好有真實感
打甩官司/走到嘅話仲柒喎
同埋就算係自我救贖
佢都有鋪到
e.g 上集串鳩Kim做乜唔去自首 vs 今集真係自首令佢反省
我覺得Mike個part都係
Mike最後個句係money? that's it
呢幕後BCS兩個都小接觸, 都之後BrBa疏遠都正常
發現JM/SG除咗錢, 根本就無人格
坐監結局
禾唔濟牙
最後Kim冇比人告?係點樣甩身?
我唔記得左佢同白sir果幕係本身係做緊咩走佬?
係吸塵機佬到等走佬
無證無據 正路唔會有人搞
本來就算告得都係由Sheryl告先得
但Jimmy企咗出嚟攬哂上身
矛頭應該指哂落佢到
政府無證據 民事howard老婆應該選擇唔告
之前好憎chuck, better fuck chuck
睇睇下又唔憎,佢先最清楚Jimmy, 當時成功告告到Jimmy 坐一兩年就無之後既事
未死,仲可以有後續
可以買定石錘同海報
估唔到最後結局係浪子回頭八十幾碌真係好重, 但正正係咁先顯得Jimmy真誠悔改唔係走精面
BCS我由第一集開始睇到而家都七年了第一次咁長時間追一套劇
唔係大結局左啦咩
律師呢個職業本身就唔係伸張正義
對應返一開始未做soul果時 都係咁樣同人deal 不過身份唔同左
終於完
唔知有冇人一樣會將BB universe聯想到大時代
好人唔一定有好報,但壞人最終一定會受返佢種嘅因
檢控係咁撚樣架啦, 就算明知個人係無辜嘅夠料鋤都照鋤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞