Better Call Saul S6 Final Season 劇情討論區 (5) Finale 終極大結局

1001 回覆
23 Like 0 Dislike
仲記得換藥嗰幕睇到好緊張

點解咁啊
點緊張都唔會炒埋去件死物度掛 佢都知架警車唔係捉佢 佢架車又無犯法野 搵佢老母揸都唔會炒啦
依家講到的士佬駛走架車都講到要冷靜有腦有策略
S1嗰時反而冇留意到
個演員話係freak out所以先炒車 咁仲可以講乜
佢個表現真係似想走佬之後炒車
手都震晒,架車又揸到z字型
1)Netflix streaming嘅版權分薄咗追AMC live嘅意欲

2)呢兩三年撞正美劇大戰
BCS一直都撈唔到艾美 差咁個話題

3)AMC自己都有鍋
BB嗰期係有Walking Dead全盛期 / Mad Men尾幾季 一齊推高個台嘅收視口碑

宜家Walking Dead拍到爛
得BCS一個頂住個台 都改變唔到平台觀眾流失呢個事實
我鐘意睇佢,換藥勁緊張,佢死得唔抵
唔洗咁拘謹 好數都幾chill
其實成個最終季都係明顯地行快波

BB都係

但係俾我係主創
我會Chuck走之後第四五季就完BB前嘅線

跟住成個第六季就會擺喺今時今日嘅timeline
其實商場果下唔係真係挑機
jeff只係一個無咩自我價值既幼稚大細路 例如炫耀載過邊個明星 曾經想係abq撈黑又唔夠膽返屋企揸的士 佢內心都係有少少look up to saul呢種大人物 所以佢先會咁易比saul說服去偷野
唔係話真係有惡意想報警要脅gene 可能jeff1.0個樣太惡好多人誤會左
其實我覺得係想比佢睇落老啲
有拍Mr Robot
不過Breaking Bad 節奏其實都快好多
其實佢一路都好慘不停俾人控制住 Mike 其實都唔想佢死
計唔計netflix先

Netflix隻數得佢自己知
希望今年有emmy
succession都應該有審美疲勞掛
Far cry 3佢個角色正到
佢係好人嚟
最後犧牲自己都係為咗老豆同屋企人嘅安全
可惜佢老豆唔知道佢嘅苦心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞