Better Call Saul S6 Final Season 劇情討論區 (5) Finale 終極大結局

1001 回覆
23 Like 0 Dislike
見到kim贖罪式生活,係巴士上面喊
心都嗡埋
Kim 條仔做咩返夜班?
我覺得唔係贖罪式,只係打緊一般文職的工啫
Kim 真係...唔識講

佢果下一走了之其實好唔負責任
佢知道Jimmy 本性唔壞
甚至係個老好人
只係太過聰明
聰明到會去行捷徑

佢覺得佢地兩個一齊就會不斷累人
但分開左,Jimmy唔會想累人
但佢會更加無底線地去行捷徑
尤其係佢已經覺醒左Saul 人格之後

佢自己就屈住屈住,回歸平庸
Jimmy就放飛自我成為Saul
兩個人都唔開心

佢咁做其實累左自己都累左Jimmy
真係負責任就要留係佢身邊繼續指正佢
之前覺得佢哋好討厭
咁樣玩Howard
之後仲要好似無咩內疚
睇到呢幕
就知Kim係有內疚了
我覺得係拍緊拖,兩個人無住埋一齊喎
咁做咩一齊響屋企請人開party?
好老夫老妻feel 囉⋯⋯
我奇怪 Howard 個老婆 Cheryl,之前明明已經係同 Howard 關係唔多好,但到 Howard 死咗就咁鬼難過,過咗 6 年之後都仲係咁緊張,要幫 Howard 平反咁
俾我就借D意話好攰 留低等回氣再搞興阿Kim
半夜嚟多轉”yup yup yup”
人死咗先嚟內疚好正常啫, 兩夫妻關係淡但Howard個人唔係衰
正常富婆應該玩幻幻好happy
男人老狗响度咁叫好乸型
Jimmy 又係點樣走出嚟?唔係有警察喺出面咩?
的士Jeff 又做乜響出面等? 如果Jimmy expects 佢喺出面又點返屋企坐定定聽電話?的士Jeff次次都係貼張紙就走得?呢度有啲唔明?
坐咗幾耐?
啱啱睇完season 6 episode 12 你又坐咗幾耐?
咪個的士佬專登炒落貨車引開D 狗
有咁難明咩?
聽到佢喺度yup 就諗起Mesa Verde

https://youtu.be/o_cy83AGFL8
定係佢自己想走?

網上嘅其中一個解釋:

我都諗起Kevin 老竇
同埋想講Jesse 真人 (Aaron Paul) 老左好多 完全唔同咗樣
El Camino 仲慘 以為睇緊萬梓良

我傾向相信佢緊張得滯自炒
Jeff邊有咁醒專登炒車呀 佢呢D rookie
好明顯係手震腳震做左柒野啦
😂paranoid 咁直接駛走返屋企未得,洗鬼自炒咩
我覺得太over thinking
同埋視聽語言好直接表達佢引開注意
然後Saul 步出門口行開
真,佢同kim 果幕完全做唔返以前,淨係把聲都令我出戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞