2022 NBA CHAMPION (3)金州勇士球迷討論區 (113) Golden State Warriors

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
要比較真係好簡單
唔討論同隊個3年就比較到
各自帶隊既成就差太遠

「無解」個位可能係球會、際遇、隊友
但其實都唔係無解
細心分析係性格、打法、leadership、態度導致
即係比rookie KT同Green你 你冇curry既無私同能力都唔會建立到三巨既默契同提升大家既能力
你冇curry以身作則做好教練要求所有野既態度
隊波都唔會咁有紀律

冇得比粒波你永遠call單打 唔同隊友跑戰術然後賴冇隊波加嘛
比咗QO Weatherspoon同Mannion
can go get a bucket 就= better player?
咁你思維咪同數據球迷一樣
咁當年KD單打得分能力係勁過curry冇錯
入得NBA全部都係大學生黎
同埋人地啲教育唔會教啲高分低能出黎
即係調返轉佢都可以話
We also got to a point that where we need a playmaker to facilitate the offense and create the best shots opportunities to beat cavs. Curry was already there, but KD was no way there.
咁curry作為playmaker係勁啲 咁係咪要代表curry is a better player?
係你班友鍾意無腦延伸人地言論咋
唔係俾two-way Weatherspoon咩
已經有有個Quinones
咁Mannion簽正式合約
無解單打 但三分28.2
2016 playoffs in isolation:

• Steph: 1.14 PPP on 4.5 poss/game

• KD: 0.75 PPP on 5.3 poss/game

又捉到snake fan 偽勇迷
playmaker同隨意得分根本係兩個層次
事實就係所有外國評論員都屌緊green唔應該背刺curry

所有外國勇迷屌緊green

得你地係到扮理性中立客觀

好肉酸囉
難分真與假 年年奪冠都係好運 岩唔岩聽
我冇記錯Green都係 Rich Paul 做agent?

係個話一開始已經錯,你話完全冇考慮到猩猩先講我真係唔信
Two-way嘅QO都係Two-way
咁咪3個two-way
財大氣粗得嚟又champ到先有得睇雙線
如果唔係肯定唔會繼續交咁多稅
就係想講緊好多評論員同勇迷都邏輯能力有問題先覺得curry比人背刺
你要覺得我肉酸it’s fine
反正主流意見痴線都唔係今日既事
你有冇去過外國讀書?

你去過美國幾次?
未,但有fd去過讀書
我都唔明,你係咁捉KD三分唔準做咩事 人人都記得佢連續兩年clutch 3 幫勇士攞冠軍,你要比較嘅話點解唔比較係KD vs Curry 個兩年整體 contested shot percentage,或者整體命中率、出手次數等等,完全唔明點解你反KD反到個兩年都反,唔覺得你咁樣就係咩真勇迷
你說的都對。
背包晚安。
咁係你同廢鳩一樣唔識做人姐
為左唔得失KD同埋捧 走去踩隊友(佢冇表明,但佢自己否定16勇係事實) 除左唔尊重Curry亦都係唔尊重成隊勇士

Klay 比人問冇左KD會唔會champ 到佢都講話我地照樣可以champ 到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞