2022 NBA CHAMPION (3)金州勇士球迷討論區 (113) Golden State Warriors

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
有冇人係想揀 TY Ty / KC ( both PG)

我見啲粉專話做咩唔揀,佢兩個邊fit勇
但OPJ探花嚟
望落pbj有d似年輕既史泰龍
佢老竇係大學籃球教練

其他嘢唔講,但籃球意識應該唔會太差啩
Thanks 師兄補充
一輪尾同二輪簽如果自己揀都係當抽福袋啫
勇士宇宙勇果幾年啲簽順位咁後都叫揀到Looney同Poole兩個係剛剛既總決賽係勇士主力既球員就知勇士管理層既眼光幾好。
Kemba Walker 都幾慘, All star 都要俾人當人球咁 trade
唔係all star水準好耐啦
反正my boy都可以修好,相信勇士跳選🤣🤣

呢個留言夠中肯
呢個睇scout report似乎都係硬件好但心態出事
話佢防守energy唔夠好
睇吓廢鳩屌返佢幾年後改唔改善到
呢個就係小市場球隊慘既地方,自己pick返黎既潛力股,見到有做star既潛力但實力未到,但又要為咗防止比啲叠水既大市場球隊簽走被逼要用大合約縛住佢哋,搞到啲薪金空間卡死哂,但放佢走咩,小市場球隊既低吸引力令到佢哋即使有薪金空間都好難吸引到大牌明星。

所以其實自家選既新秀份約係計豪華稅時係應該要打折,咁先令到啲玩農場養自選秀既球隊可以有發展空間
而家好似話傾緊 會改制
勇士好似仲有兩個二輪尾
即食嚟講,Andrew Nemxxx > 以上3位
51 55
佢宜家真係好廢….
連正選實力都冇
不過9成海放
揀pbj係咪姐係冇信心留到porter
點解其他人pick中個個都即刻出聲多謝 好期待黎打波
我地果件好似隱撚左形
點解我覺得佢優點同今年嘅KT咁似
無辦法啦 倫伯留唔住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞