2022 NBA CHAMPION (3)金州勇士球迷討論區 (113) Golden State Warriors

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
你要計埋佢對勇士既愛同勇士對佢既知遇之恩。
你要知道佢本身曾經係近乎被聯盟淘汰,當然佢自己好爭氣把握到機會上位。

但都要睇返,looney既特點同賣點係,打中鋒佢身高唔夠高,爆發力亦唔夠,但佢有好高既戰術執行力,球商同防守紀律,佢如果唔係係勇士,係一個可以發揮咗佢優點既球隊,佢應該已經被聯盟淘汰咗
無計 專業運動無咁
天賦比人低就會有呢啲情況
當佢過客?30pick 早期連續受傷又做手術
其他隊一早唔要佢 去左overseas打波啦

Looney屋企人都勁感激勇選佢 受傷比時間佢做rehab
老母生日 勇士老闆個老婆送野比佢慶祝 成家人一早紥根bay area

同埋就算講錢 都唔係得份糧 係sf嚗光度高 Klay幫佢爭取anta份約好啲 呢啲都係錢黎 其他隊會有呢啲?

更何況去其他隊 打唔起 拎一份約可能 2-3年後收皮
有冇諗過佢既skillset去其他隊係咪咁大作用?

仲未計退休後 可以同zaza 生命石果班入返勇做制服組

大佬 成個career 係哂度 唔係淨係諗果2-3年約咁短視囉球隊文化 商業價值 人脈 家庭都要諗架

而家連summer league 都引到我去睇
我明巴打意思喎,唔係話讀唔讀心,只係有個可能性出嚟。唔係話投訴同事啲咩,但你見大家都係收錢打波,我收少啲但做嘢做足,但同事因傷齋坐都有高人工,我知人工唔關佢事,但冠軍又拎咗,而家講錢都好正常(加州稅好似都重,人工5M1年,扣咗稅項好似都唔係得好多)。係到有家嘅感覺,收順啲冇問題但唔係太過份,更何況想要係球會尊重,Looney係Looney,唔係Wiseman替代品。
留係到長遠利益一定係高,但冇人100%肯定㗎嘛。我哋都想Looney留,但真係唔好話咩你退休我一定俾份工你吖等原因而覺得佢肯定唔走
wise 古毛應該要打到勇三巨頭hall of famer咁...
又減薪 勇士俾d誠意啦 咁多個入面最應該加人工就係佢 有功又有勞 仲要全勤 當ot錢都得掛
其實Looney上份約係已經佛心咗,睇咗勇士咁耐,一個受咗傷都仲忍痛上陣,敬業樂業從無怨言既球員緊係想佢份約拎多到少少,特別是剛剛拎完冠軍應該論行賞
但係我係唔撚明上面果位巴打點解要約懷仔份約同looney續約拎埋一齊黎講
老底點解唔考慮勇
我反而想wiseman係夏聯禁區單打多啲,最好打到dominant 級
夏聯識打戰術冇乜用,反而係練技能多,好似上年古毛會持球
藍領skill、與飛友配合開季再觀察都未遲
我覺得勇士都好需要佢 加1-2m少少
然後講定三巨之後換約再加多次俾佢
唔好走啦
香港打工仔心態 魚蛋論
正選位,點贏都係HOF 時代標誌 S. Curry嘅後備,唐唐狀元點會肯
只要唔太過份,我諗Looney留低真係冇咩問題
渣嫁 學opj咁過嚟打返起+幫勇奪冠
跟住r大約仲好啦
斷估呢度唔會有人覺得要本身拎緊500萬左右一年既looney再減薪續約咁撚痴線下話,再減就要拎老底㗎喇

佢既市場行情應該係大概600-1000萬一年,輪功行賞800萬應該走唔甩。

至於懷仔,懷仔同looney唔係係同一仔時間軸上,looney係同見頂同一條時間軸,勇士依家係分咗三代人

元老及同世代老將:手感,kt,廢鳩,一哥(假設未退休),查哥

中生代:見頂,looney,gp2, opj (假設佢哋都留隊)

新生代:古仔,懷仔,毛弟,pbj, Poole

Looney既角色其實應該就係勇士既保險牌,萬一懷仔真係養唔起,佢就係勇士下一個內線支柱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞