2022 NBA CHAMPION (3)金州勇士球迷討論區 (113) Golden State Warriors

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
原來簽咗4個
2022 draft:
PBJ(1st round 28th pick)
Ryan Rollins(2nd round 44th pick)
Gui Santos(2nd round 55th pick)
Lester Quinones(Two-way)
Looney都係五星高中生
大學傷左影除表現
唔通今次又
巴西仔的deal 傾唔成?
最好續約果陣廢 續完即刻大爆發
仲好記得上年又係咁 笑鳩勇揀古咁raw有排練
又燈話12th pick揀唔到木 最後
正想講 就算最終打唔出明星級表現
做一個優秀嘅角色球員都唔錯
睇吓教練團點訓練啦 有機會頭三個月掟佢落去g league操
希望到時bin到佢屍
呢幾日睇下個傷勢有幾嚴重, 如果打唔到Summer league咁預咗頭半年都係俾佢養傷為主
反而Rollins今年可能會比佢有更多機會上場
Poole-23
Wiseman-21
Moody-20
Kuminga-19
Rollins-19
PBJ-19

未見過衛冕冠軍個陣容有咁多新人
一定會簽兩,三個老將
兩個rookie九成唔入輪替
二輪既基本上係2-way
首輪簽一定係Rookie deal
二輪可以用two way, 不過如果要擺入15人名單多數都係簽份接近底薪嘅約
睇左幾條HIGHLIGHT
PBJ 個感覺真係好似OPJ
睇個勢會硬食,期望勇士會調教呢個前5星高中生去到另一個水平,到時未來隊真係齊人。
廢鳩approved就信佢一次
信勇管,唔怕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞