2022 NBA CHAMPION (3)金州勇士球迷討論區 (113) Golden State Warriors

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
就係去到中段都仲用緊條撚樣
之後先發覺佢唔得嗰吓死
Kuminga同Moody份約仲有三年,睇下練成點;好多新秀Year2都會撞牆,希望佢兩個撞得穿。薪酬下下季23-24最誇張,續埋Wiggins同Poole,豪華稅不敢想像。但到24-25,Geen同Klay都要換約,如果佢地減價就會鬆動少少。
NBA電視轉播合約去到24-25賽季,25-26肯定會加薪資上限,亦可能加多兩支新球隊。太耐之後既事,到時再算。
https://www.basketball-reference.com/contracts/GSW.html
吹緊風老闆唔想交咁稅
可能唔俾Max見頂
巴打幾高
係都先放棄poole啦
但Poole仔最有可能接到Curry捧,Curry退休/Bench個體系都唔洗由0開始重新打造

Wiggins 同Poole就好似左手同右手,冇邊個都唔得
睇你要未來定要呢2年搏埋

黎緊2年既話見頂playoff作用一定更大 你見到佢由常規賽>季後賽>總決賽 強度愈大佢打得愈好 籃板愈拎愈多 守luka tatum效果勁好 同時又keep到18分 仲要幾場破頂 但打法偏向定型做副手

Poole明顯係強度高比賽會struggle/調整 動作變形 但佢playmaking的確好過見頂 潛力都會更好 係大佬打法

至少今個playoff 28pick同狀元個身體質素分別出哂黎

比我我會賭curry最後幾年prime 比見頂做副手
因為poole 古甚至懷成長到點 真係好難講 尤其是要成長到curry呢種基石級既難上加難
有冇人有門路買night night tee
哇450 件, 好似斷晒碼了
咪玩
呢隻野連廢隊都唔想要佢
幾好睇
不過睇你後面條褲應該係女仔
Source?
頂你每次都唔貼source
懸念係嚟緊 2 - 3 年常規賽
Wiggins可唔可以做到更大角色
話就話佢Playoff 表現已經值35M+
但係比4-500M奢侈稅,戰績俯衝落Play in 區都幾恐怖
3老啲時間冇乜可能唔縮短,佢同Poole發揮直接影響戰績
睇返出年要西岸 4 - 6 其實都唔易

常規賽勁開嘅:金,腸,牛,船,熊
未計湖,拓,鵝,狼,雀 (可能重建)

Curry 去到26年
Poole 等唔到咁耐啦。
續wiggins ,poole 要走
draymond klay應該2024完約 可以傾降薪
成隊都白卡咁, klay dray
賣晒
就算走都係續左先啦,攞資產/trade exception...

而且poole 新秀續約好似有限期?wiggins 反而有bird,幾時續都得
(有錯請指正)

真係組到呢個組合而又入唔到final就正
youtube嗰啲片
唔知係咪農場片費時貼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞