2022 NBA CHAMPION (3)金州勇士球迷討論區 (113) Golden State Warriors

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
今年champ到都無乜好擔心
期望28pick好勁不如期望古毛懷同埋普個core同handling有冇進步
巴西仔本身都係勇試訓球員之一,又係舊將Barbosa 啲同鄉嚟。或多或少都有推薦下呢條友俾勇,勇會簽都係意料中事,差咗係用二輪pick定undraft 揀
勇個Summer league roster暫時睇唔到有Centre
真,champ又攞咗,又有古仔moody喺手
今年本身啲pick用處就唔大,唔會揀到即戰力
如果可以揀你地會唔會留Iguodala

本身就覺得Iguodala今季退休會係一個完美結束生涯
加上睇得出佢有心無力,上場都係負荷,同傷患問題。

但係又見到一班新仔有能力有未來,需耍Iguodala呢種老將場上 場下 親自教育,真係無見到Klay會教人
就算三巨都仲需要Iguodala,由尤其是Green ,因為真係無咩人可以指責到Green

支持打多年
支持退休
係到感謝1124師兄花時間張呢兩年回顧放係站務台Post到

大家俾個like同留言感謝師兄幫手
如果佢退休唔係留勇嘅不如幫手打多年教新仔,全常規賽可以唔出,但要係場幫手教,但佢肯收老底嘛?佢場外係揾多好多,但佢數口精同知自己重要性,佢未必同你講感情(佢支持大家出面有好offer去出面唔係留勇)
@Udonis Haslem
佢唔上得場都係退休算啦
又擺多兩隻新仔入陣容, 夾埋原本有約在身嘅已經佔十個位
FA預續Looney GP2, 得返兩三個位簽人, 寧願簽啲上到場嘅老將增加深度
支持退休 如果實際作用得返更衣室不如比個助教位好過
認真睇好PBJ, klay同green都係日日up自己個pick點解咁但先有動力打得好
退休啦 最多開個part time player development assistant比佢得閒返嚟教下仔
第三組織點? DRAGIC/RUBIO?
一個應急大中鋒?Mcgee得唔得呢?
有冇人覺得PBJ有少少樣衰
https://youtu.be/ZBiHeEX1sQw

Pbj射波真係幾smooth 甚至有少少淫klay既影子 大學命中率差應該關打法事 體測應該關傷事

等佢養好傷有返運動能力應該唔錯

No.2
睇黎一係勇士球團真係好睇好智人,一係佢哋就諗住繼續用防守體系去守住顏色地帶https://youtu.be/ydZMrGNDPg4
如果之後勇士比佢打返佢最舒服既跑位射手打法,傷好返體能又二常返,啲人會唔會又話勇士選秀一大偷

https://youtu.be/ZBiHeEX1sQw

Pbj射波真係幾smooth 甚至有少少淫klay既影子 大學命中率差應該關打法事 體測應該關傷事

等佢養好傷有返運動能力應該唔錯
如果之後勇士比佢打返佢最舒服既跑位射手打法,傷好返體能又正常返,啲人會唔會又話勇士選秀一大偷
Chiozza
覺得佢有少少似年輕版史泰龍
但Shams本身有個tweet話trade 去鹿換錢
之後del左

https://youtu.be/acYA1Z13uZM

巴西仔幾靚仔
1st team
PG: Curry
SG: Thompson
SF: Wiggins
PF: Green
C: Wiseman

2nd team
PG: Poole
SG: Moody
SF: Kuminga
PF:
C:

3rd team
PG: Rollins
SG:
SF: Santos
PF: Baldwin
C:

two way
1.Quinones
2.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞