2022 NBA CHAMPION (3)金州勇士球迷討論區 (113) Golden State Warriors

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
好想知妹夫搵到工未
牛油
妹夫喎,唔係細佬
大家點睇廢鳩背刺curry
比人屌到on9
話佢上籃前幾年唔夠穩?

雖然唔同意但係好少事
唔係咁簡單
係話勇士冇kd打唔羸騎士
curry果陣比人夾就拎唔到分 得KD先做到

係小事就唔會twitter班鬼佬都係咁屌柒廢鳩
https://youtu.be/DlkusWU6OuY

佢都係話幾年前嘅curry 唔可以一個打曬,我就無乜嘢,都係想比credits KD

不過我覺得1718勇起碼贏到一年
佢講得幾好wor, 完全唔知屌乜, 事實黎
其實佢都係講事實 …
Curry 之前唔夠硬淨,加上本身傳球又唔係神級,結果易俾人守死

更顯得佢今年神級,fmvp 實至名歸
佢同占狗KD好撚FD, 咁講都正常
又唔需要因為今年champ咗就將以前KD嘅貢獻抹煞, 全隊乜都證明過就大度少少啦
手感增重前的確冇而家咁穩定, 尤其冇雞嘅情況下, 講KD當年單打得分能力更強冇乜問題
真 事實就係16年kill唔到series先比人偷左個冠軍
垃圾green 早走早著啦
冇KD 一定打唔贏騎士都講得出,你廢咋,你隊友唔係咁諗呀 就算用返Barnes, 人地下年落力練波打返好d都夠贏啦
我唔知呢到新球迷多定係點
16 Curry 第一場真係輕輕鬆鬆廿幾分 你話我死忠都係咁講
個年打火箭冇傷到 73勝個種神既狀態 騎士打幾多次都唔會贏到
The Golden State point guard suffered a sprained knee in the first round against the Houston Rockets that cost him nearly two weeks, an injury that was compounded by ankle and elbow injuries once he returned.

當年Curry 受傷 打唔返season MVP Level
Yes!!! 個個無視左呢樣野
係咪火賤主場地板濕左Curry冼親果下
Green講事實,冇KD ,勇未必贏到騎
之前都講過16-17年無KD係過到火箭
我亦都唔睇好Barnes 會成長到頂到FOJ,佢唔入3分都唔係問題,佢守FOJ 係零作用。

其實今季無比人睇高下,攞咗個冠軍,唔明點解仲要執著以前。8年4冠,成績好差咩?今季要做係連霸同練未來隊,之前嘅嘢真係咁重要
之前都講過16-17年無KD係過唔到火箭 我亦都唔睇好Barnes 會成長到頂到FOJ,佢唔入3分都唔係問題,佢守FOJ 係零作用。

其實今季無比人睇高下,攞咗個冠軍,唔明點解仲要執著以前。8年4冠,成績好差咩?今季要做係連霸同練未來隊,之前嘅嘢真係咁重要
咁個2年手感破夾擊的確冇今年咁好事實黎
唔係執著以前,係你身為73勝球隊既一分子,係咪應該比d骨氣覺得自己能人所不能,而唔係助長敵隊球隊既氣勢呢,事實上勇士係輸3-4 唔係比人橫掃, 你換轉其他人講都唔會話自己一定輸17勇士啦

呢樣唔關睇唔睇低KD 事, 係你睇低埋你自己隊友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞