2022 NBA CHAMPION (3)金州勇士球迷討論區 (113) Golden State Warriors

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
https://twitter.com/SaurabhOnTap/status/1541911468446056448?s=20&t=l0JrJVgIhPXYyeiHmkNPXQ

點解有人口中單打好勁的kd 冇佢拎唔到冠的kd 拎分勁過curry的kd
數據會咁差既?
We got to a point where we needed to be able to give someone the ball that can just go and get a bucket. And Kevin was already there, I don't think Steph was there yet

仲有人洗話咩講緊真話
講到明 curry唔可以隨心所欲咁入波 kd先得
事實係kd比人包夾的效率下趺得仲慘烈過curry
廢鳩真係唔識包裝下點講出口
轉個方法講話2016 curry嗰身型唔可以令佢隨心所欲攞分 所以2019後curry肯俾心機增肌 咁講咪得囉
而家俾人扭曲到話捧kd踩curry
其實16年curry係傷 但佢final打得差都係事實 處理唔好 3分起手差 背傳 要佢好穩打入一球止血 呢方面未夠好都係事實 今年你見到佢大隻左 處理成熟左有明顯分別

至於kd 佢關鍵1打1的確好穩 但佢話kd到左果個level 而curry未到 我一定唔同意因為kd比人夾個陣 仲掙扎過curry

https://youtu.be/GuP6-puSfRs

係勇 就算kd curry klay在場 騎都係要優先shutdown curry 呢件事係tyroon lue親口認

我地從來都未睇過klay curry kd同時在場然後狂夾kd下curry既表現 因為騎根本唔比呢件事發生

至於kd既表現 一方面係佢自己技術係歷史級 但都有一部份係curry幫佢draw哂attention得出黎既結果黎

但我唔會因為咁而discredit kd因為佢做到勇最需要既野(將curry創造出黎既空位換成得分)
呢樣野 係16勇做唔到
冇人扭曲 外國人都係咁樣屌緊 唔通美國人唔識英文?
我想問kd身型又可以點樣隨心所欲拎分?

呢條友唔計勇士果幾年 playoff三分命中得33% 根本就係同西書一樣的低效射手
仲好多傻鳩當佢神咁拜

curry16年已經係史上最高效的30+得分王
當年既curry進攻勁過今年有任何疑問? 講咩curry進化最多咪講佢防守好左 進攻選擇穩重左 點撚樣唔可以隨心所欲得分?

我想問下16年西決 curry有幾多球三分係1 on 1對住kd射入? 講咩curry唔得 kd先得完全係bullshit
kd was never at that level
聯盟應該20隊既正選小前鋒都做得好過當年既barnes 求奇換一個都可以復仇16年 kd 係overrated and overcredited
至於green
其實佢想講今年curry大隻好多可以完全takeover 而呢個都今年勇贏既原因 16curry未得 我都部份同意 但唔講傷病場外因素 、curry處理係唔成熟

但佢話1718如果冇kd勇唔會贏
如果既世界你點知17騎的確勁過16騎 但17勇冇kd 補個sf 全員健康實有得爭下而且當初搵kd黎 係想5打8 架嘛要用實力完全收佢地皮 就算場外,ref 因素幾大都只可以比佢地偷一場 其他完全冇機會

我夠可以話16勇唔傷可以贏
17騎贏左Kyrie唔走18騎可以贏 如果既世界太多蝴蝶效應 冇得講
Finals 啲命中率其實癲到仆街
Overrated overcredit一定唔係囉佢做到勇想佢做既野

唔好唔記得17騎勁過16騎好撚多
西岸勇12-0 但東岸騎都12-1
冇kd既話唔係輸硬 但一定唔係食硬騎

你講20隊正選小前都好過果年barnes 咁係邊20個?你有咩實際操作可以令佢地黎? 果年有咩free agent 小前先
Kd直接解決左當年勇close game既問題
Lbj要mark kd消耗大左好多 騎士防守資源唔可以再集中係curry上面
洗唔洗咁嬲Barnes廢咗一次final講到佢係tank級數咁,佢至少有中游starter級

我唔覺得73勝勇係歷史級頭幾強,當年戰績部分要歸因聯盟未適應小球打法+當年太多擺爛球隊,

呢幾年聯盟整體進步好多,73勇係呢幾年只會係普通爭冠級

但17-18統治力係歷史頭幾,正正係因為有kd彌補73勇缺陷

Kd個人技術係歷史級,但帶隊相對普通
老實講kd嘅隊友的確冇手感仔咁好,係雷有西書,係網就啲all star傷晒/唔打波

我會話kd係隊波地板,手感係天花板

唔明點解要質疑kd,諗下2019打龍幾多人掛住kd
你唔好歪曲我意思,
我冇貶低 curry ,事實上係55,輸唔出奇
咪搞笑啦你
屌無波講又講返KD
呢到多左膠係咁上下 KD 點樣串Curry都唔屌得
斷腳大撚哂
noel可能會被裁唔知啱唔啱用
https://twitter.com/drizzy0908/status/1541866083816202240?s=21&t=W_x31H6PtJKSn3iPA6FibQ

樓上果班人 講住d curry hater先會講既野
仲係到自封自己勇迷
當sanke神咁拜 恨不得幫snake含撚多謝佢帶兩冠黎

做人做到咁賤 肉酸過太監

好彩外國人眼睛係雪亮 唔似d ching chong咁冇骨氣
wise如果健康,三隻夠用...

我都係想要隻經驗組織者...

rollins 落去two way 打一年先啦
Nobody wants to play in Under Armours, I'm sorry. The top kids don’t because they all play Nike
好似話簽得翻Looney就唔會簽第三隻底。。

俾多啲機會Wiseman係好,但考慮到傷病史同避免Looney負荷唔到,笑多隻底係穩陣,你唔簽正選位,簽隻Two way Center常規賽頂40幾場都好吖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞