2022 NBA CHAMPION (3)金州勇士球迷討論區 (113) Golden State Warriors

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
唔係講緊今年嘅球隊一定比以前勁
係講緊聯盟整體競爭力
不過賽今年防守stats都好似係歷史級

我覺得呢兩年手感仔勁過以前,以前好飄逸但唔夠穩

雖然以前clutch time都唔差,但對住側翼強嘅球隊會被限制,呢兩年有勁側翼守都未必限制到佢
開始信之前巴打話佢其實係勇黑扮勇迷
有咩爭議?想點樣搵位含lbj?
照你logic 今年curry隊友都係 退化green 大傷klay
養生見頂 ,15人尾位 gp2
仲未講塞今年勁過當年好撚多,防守效率聯盟第一
守死kd 字母筆拿
咁你咪提出你意見囉
唔洗一開口就叫人收皮死太監嘅
激烈討論還激烈討論,希望大家唔好之後唔再入嚟一齊睇波同討論
人多就會內戰
PBJ
年經不過係廢鳩點著個頭
小弟著眼現在歡迎討論來季組班
快d打summer league 屌佢老母就悶死
討論下,就狂屈你太監
似足d猢狗
有Wiseman!?!?!?!?!
懷仔
有個反KD常客嚟
勇士對FA嘅吸引力可能冇想像中咁大
一嚟為咗慳錢好大機會唔用MLE, 淨係俾得起底薪
二嚟要同班新仔競爭上場時間, 就算係為咗痴冠, 有實力嘅老將都係想上場打波而唔係坐板凳睇波, 要同班後生過自己十幾歲嘅Lottery picks爭波打, 佢哋未必願意咁做

呢個就係雙線並行嘅弊病之一, 我覺得今年簽返Looney同GP2就已經算合格, 唔好抱咁大期望, 可能最終都係搵Bjelica Lee填位
我覺得好多人唔明"可能"同"絕對"既分別
然後就喺依d灰色位爭論無限loop
佢好耐之前已經話 9 成會打到
好期待今年開季,wiseman kuminga moody 會有幾多機會同可以交到幾多貨
其實你絕對啱 但問題係雙線並行係勇唯一可以維持競爭力既方法同期其他爭冠隊一早tank緊 係勇不斷用draft返黎既人先可以撐大個cap 吊命
Joe Lacob做風險投資出身,諗野同其他球隊老闆唔同。太陽老闆只顧住唔好交稅,入到playoff就算;勇士老闆就花錢去賺更多錢,做大個brand先。

2025年會有新電視轉播合約,球員人工肯定會再升,同當年2016年一樣,到時就會覺得2025年之前既合約唔貴。
我都覺 點解大家咁大反應
喺17-18嗰個situation 死夾curry 賭其他人4v4
冇kd同有kd分別好大 16咪經歷過
到最尾都係互惠互利
多左kd 一個進攻點
基本冇得守
早幾日仲話extend JTA 資質報價,突然又話唔續佢的確冇20-21季打得咁好,但起碼落到場都知自己角色,係有時個腦斷線,但起碼Hustle撘救。屌佢老母Lee攻又唔得守又唔得又冇拼勁,Flop又draw唔到foul淨係真倒水同犯規,JTA真係走,你老母Lee直前要滾出NBA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞