2022 NBA CHAMPION (3)金州勇士球迷討論區 (113) Golden State Warriors

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
買過件
黑閃city黎
應係唔太關事green講既new media係分析比賽
Old media淨係拎啲爭議性既黎引人鬧交例如講啲咩歷史地位果啲濕鳩野
有時睇呢到啲comment都會諗
大家對一個28pick 3年級生嘅處男playoff作係咪太高期望
仲要拎佢同討論緊係咪all time top 10嘅手感仔比
Swingman 好似用熨斗印返上去,最好上面加件T恤先
加雪梨紙放中間再熨,雪梨紙邊到買就唔知(普通五金舖?)
第一年Playoff 17+3+4 命中率接近50 40 90
佢係比唔上Ja Luka Ant呢啲一線超新星, 但第二線點都有啦
話20m以下續嗰啲係咪唔知呢類有球星潛力, 打波又好睇嘅後衛有幾搶手
今年個3個pick 係輔助係藍領,打得好好好似Poole仔咁當意外收穫,打得差就睇下trade定點。始終小年選秀仲要咁後pick,真係個個都Jokic/Gasol/IT/Green咩
咪就係
先22歲就做冠軍球隊主力
我信有隊肯出30m俾佢
而家攞咗冠要睇poole哥想唔想留低做多幾年二控添啊
用釘書機釘返實
btw, 巴打喺邊度買到?
呢幾年嘅Pick全部都係揀上限高又後生嘅潛力股, 加上請咁多助教做球員發展, 明顯係想玩長線培養為未來做準備, 加上低順位trade都換唔到乜嘢, 好似Pascall咁
其他隊唔肯定, 但瘤弱人呢隊嘢今年如果搶唔到Brunson, 下年絕對會出Max搶Poole
當年Miss咗Curry到今時今日仲揼緊心口
贏冠唔係一定嘅,真係要天時地利人和,俾大家揀多次

衝冠加兼顧未來練新仔雙線同步進行
POOLE/Wiggins做膽 + 古毛懷3選2 + Picks 換超巨翻嚟衝冠
Trade翻嚟d pick全部20後就好笑,O. Dieng 同Jalen Duren都trade走哂個下好嘢,一個都唔留

ua 同 buyer
好HARSH, 但係又會叫KERR 係FINALS 出古同毛,大風險賭博...

唔係好明...
我諗續就應該今年暑假會續嘅
不過咁高續嘅話…. 到時一定會人走
留唔到咁多個
吹緊風改LUXURY TAX, 可能新CBA個年就有條件留哂
超巨話換就換咩 仲有你換邊件返黎可以make sure champ到
其實19年勇士已經係樣板
你組巨頭勁到飛天都無用
一傷就係咁先
依家決定行雙線肯定係最好
今年二輪都有正式contract夾埋有成5個後生
覺得gp2 looney實留,即係仲有3個位簽fa
GP2話要收15m 如果呢個價冇咩可能會留到
佢有6‘7都唔會有呢個價似流料
Btw勇用正式合約簽嘅二輪都有料到,除咗smxxxxxx
我自己支持雙線同步進行嘅,唔係bin大家,只係諗係季中有啲聲音話打包換人而有感而發。我當然想季季都冠軍啦,但拎冠軍外睇到成班由0開始成長,就算最後係無冕之王,我都為係呢隊波嘅球迷驕傲

所以,老將後生一齊努力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞