【英國】英倫扮工室VII

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
追左一排post 咁多追緊ILR既巴打真係覺得值得
人生最精彩既日子花左係英國捱
見有巴打擔心5年唔到35k...不如返香港賺完大錢先黎tier1...或者揀其他歐盟國家

係英國搵緊60k都係覺得香港好

60k

對返香港都係三萬幾一個月
隨便一個連登仔都有啦

純粹覺得唔值得為一個想用盡方法趕絕你既國家
去獻出自己最黃金既人生
各位考慮清楚

錢銀確實係好大考慮
不過我果行係香港頹到仆街尤其係工作氣氛依邊好好多
所以都唔知點
都係邊做邊睇

巴打有咩高見?

我會將英國當係踏腳石,係呢邊Grad完再做2-3年野先番香港,咁到時番香港先有競爭力

有冇人都係咁睇?

+1
Wh緊 但總算做本行 拎經驗
見有巴打擔心5年唔到35k...不如返香港賺完大錢先黎tier1...或者揀其他歐盟國家

60k

隨便一個連登仔都有啦

去獻出自己最黃金既人生
各位考慮清楚

錢銀確實係好大考慮
所以都唔知點
都係邊做邊睇

巴打有咩高見?

我會將英國當係踏腳石,係呢邊Grad完再做2-3年野先番香港,咁到時番香港先有競爭力

有冇人都係咁睇?

+1

入籍呢?

60k

隨便一個連登仔都有啦

去獻出自己最黃金既人生
各位考慮清楚

goodest math?

英國60k一年 同香港35k一個月
稅後差唔多

唔洗咁串

巴打 我都整緊screening 同visa ... Offer 6xk ,其實計返稅後 少過我係香港搵好多 但我為既係拎逃生門 同下一代唔想係香港呢個環境下長大

6XK扣完稅真係冇乜點剩

咁又冇咁誇

60k

隨便一個連登仔都有啦

去獻出自己最黃金既人生
各位考慮清楚

稅後差唔多

唔洗咁串

巴打 我都整緊screening 同visa ... Offer 6xk ,其實計返稅後 少過我係香港搵好多 但我為既係拎逃生門 同下一代唔想係香港呢個環境下長大

咁又冇咁誇

35k養起一家五口加隻貓都得喎
點會60k冇得淨

60k

隨便一個連登仔都有啦

去獻出自己最黃金既人生
各位考慮清楚

錢銀確實係好大考慮
所以都唔知點
都係邊做邊睇

巴打有咩高見?

有冇人都係咁睇?

+1

入籍呢?

入籍不了

60k

隨便一個連登仔都有啦

去獻出自己最黃金既人生
各位考慮清楚

錢銀確實係好大考慮
所以都唔知點
都係邊做邊睇

巴打有咩高見?

有冇人都係咁睇?

+1

入籍呢?

入籍不了

入呢邊又唔洗放棄港藉既
唔係咩急住番香港其實諗得過

60k

隨便一個連登仔都有啦

去獻出自己最黃金既人生
各位考慮清楚

稅後差唔多

唔洗咁串

咁又冇咁誇

點會60k冇得淨

扣左未計extra allowance 42k
香港你當搵4 皮
係度42k 好洗n 倍

我意思係60K扣完稅落袋得番好少
唔係話每個月都會洗哂份糧果種冇得剩
未租屋可以點申請IN 同BANK ACC

無地址應該無可能

無地址應該無可能

lloyds

Really

隨便一個連登仔都有啦

去獻出自己最黃金既人生
各位考慮清楚

錢銀確實係好大考慮
所以都唔知點
都係邊做邊睇

巴打有咩高見?

有冇人都係咁睇?

+1

入籍呢?

入籍不了

入呢邊又唔洗放棄港藉既

唔想一條友磨5年

隨便一個連登仔都有啦

去獻出自己最黃金既人生
各位考慮清楚

錢銀確實係好大考慮
所以都唔知點
都係邊做邊睇

巴打有咩高見?

有冇人都係咁睇?

+1

入籍呢?

入籍不了

入呢邊又唔洗放棄港藉既

唔想一條友磨5年

留低同我一齊磨吧

有冇人都係咁睇?

+1

入籍呢?

入籍不了

入呢邊又唔洗放棄港藉既

唔想一條友磨5年

留低同我一齊磨吧

Come come

60k

隨便一個連登仔都有啦

去獻出自己最黃金既人生
各位考慮清楚

錢銀確實係好大考慮
所以都唔知點
都係邊做邊睇

巴打有咩高見?

有冇人都係咁睇?

You are planning to stay in the UK to work for 3 years after graduation.

If you manage to get a Tier 2 visa and meet the requirement for Indefinite Leave to Remain and registration / naturalisation for British Citizenship, then why not stay for another 3 years to get your British Citizenship before leaving for Hong Kong?

Another 3 years in the UK can't do much harm!

I'm already holding a British Passport.

If you are a British Citizen by descent, please remember to retain evidence of your stay in the UK like council tax bills, P45 and P60. You can register your overseas born child to become a British Citizen after three year continuous residence in the UK prior to the birth using form MN1

https://www.gov.uk/government/publications/application-to-register-child-under-18-as-british-citizen-form-mn1.
馬壯巴是咪出左古惑狼啦

隨便一個連登仔都有啦

去獻出自己最黃金既人生
各位考慮清楚

錢銀確實係好大考慮
所以都唔知點
都係邊做邊睇

巴打有咩高見?

有冇人都係咁睇?

+1

入籍呢?

入籍不了

入呢邊又唔洗放棄港藉既

唔想一條友磨5年

It is six years to get British Citizenship. Five years for Indefinite Leave to Remain (ILR) under Tier 2 and you can apply to register (using BN(O) passport) or naturalise (using HKSAR passport) a year after having ILR.

60k

隨便一個連登仔都有啦

去獻出自己最黃金既人生
各位考慮清楚

稅後差唔多

唔洗咁串

咁又冇咁誇

點會60k冇得淨

香港你當搵4 皮
係度42k 好洗n 倍

等英鎊重上12就會睇落去多返d

60k

隨便一個連登仔都有啦

去獻出自己最黃金既人生
各位考慮清楚

錢銀確實係好大考慮
所以都唔知點
都係邊做邊睇

巴打有咩高見?

有冇人都係咁睇?

You are planning to stay in the UK to work for 3 years after graduation.

If you manage to get a Tier 2 visa and meet the requirement for Indefinite Leave to Remain and registration / naturalisation for British Citizenship, then why not stay for another 3 years to get your British Citizenship before leaving for Hong Kong?

Another 3 years in the UK can't do much harm!

I'm already holding a British Passport.

If you are a British Citizen by descent, please remember to retain evidence of your stay in the UK like council tax bills, P45 and P60. You can register your overseas born child to become a British Citizen after three year continuous residence in the UK prior to the birth using form MN1

https://www.gov.uk/government/publications/application-to-register-child-under-18-as-british-citizen-form-mn1.

Really? I thought if my descendants want to obtain British passport, he/she must be born in UK.
馬壯巴是咪出左古惑狼啦

咁又冇咁誇

點會60k冇得淨

香港你當搵4 皮
係度42k 好洗n 倍

等英鎊重上12就會睇落去多返d

講真
兩個地方 咁樣比真係有啲哂氣

有冇人都係咁睇?

+1

入籍呢?

入籍不了

入呢邊又唔洗放棄港藉既

唔想一條友磨5年

留低同我一齊磨吧

THIS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞