【英國】英倫扮工室VII

1001 回覆
5 Like 0 Dislike

買得個一個月,有錢咪整,賣返去出蝕仲多

£300買到N手車
我最平見過都要£1000

£300買到N手車

係我唔識睇數字排位
300£ 咁照整啦

£300買到N手車

係我唔識睇數字排位
300£ 咁照整啦

好想睇Imax 70mm Dunkirk 不過BFI Imax 好撚full

咁睇黎都ok
想 grad 左後走黎做,老老豆豆香港真係唔係我想留嘅地方,打算拎BNO 申請 working holiday 黎做,然後再搵下工

What kind of university degree you are going to get? Engineering? Science? IT?
求工
求工

不如去Tata steel
求工

不如去Tata steel

M記
搵緊樓搬了
計過條數
交租&雜費
每月after tax 1800得翻600多啲

差不多,但up north 都咁貴?

搬黎Surrey了
咁多位英國打工巴打,你地通常買機票係買單程咁買,定來回而回程有一年有效期果d?

有無人開心share
咁多位英國打工巴打,你地通常買機票係買單程咁買,定來回而回程有一年有效期果d?

有無人開心share

single 因為係英國買機票返香港(return)會平過係香港買
搵緊樓搬了
計過條數
交租&雜費

搬黎Surrey了

租one bed?
bills exlude tax should be about 120?

係1 bedroom
bills 我諗一個人住又翻工100咁上下啦
council tax百幾
要慳啲洗先儲到錢
Lm
搵緊樓搬了
計過條數
交租&雜費

搬黎Surrey了

租one bed?
bills exlude tax should be about 120?

係1 bedroom
要慳啲洗先儲到錢

1房 council tax應該唔使過100?
我之後都搬,希望150可以搞掂哂d bills
各位倫敦支那城會去邊到飲茶
各位倫敦支那城會去邊到飲茶

east london都有3間,出咁遠做乜
搵緊樓搬了
計過條數
交租&雜費

搬黎Surrey了

租one bed?

係1 bedroom
要慳啲洗先儲到錢

1房 council tax應該唔使過100?
我之後都搬,希望150可以搞掂哂d bills

可能人地住band d呢

Band D好似都係掹車邊100多少少?
小弟有可能8月尾先收到visa, 但contract 9月頭開工,所以走得幾急 因為唔想delay start date...硬食

睇過呢到巴打話搵屋一定要自己親身去睇 唔好上網/remote 租。所以如果咁急走,短租2星期ervice apartment settle down 再係呢2星期搵個長住既單位。定係短租一個月再搵 or remote 搵長住? 大家有咩建議?

伸利:canary wharf 返工
小弟有可能8月尾先收到visa, 但contract 9月頭開工,所以走得幾急 因為唔想delay start date...硬食

睇過呢到巴打話搵屋一定要自己親身去睇 唔好上網/remote 租。所以如果咁急走,短租2星期ervice apartment settle down 再係呢2星期搵個長住既單位。定係短租一個月再搵 or remote 搵長住? 大家有咩建議?

伸利:canary wharf 返工

要搵都可以好快搵到
你番canary wharf係狗島果邊都好多盤
你可以租住airbnb or hostels先都得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞