【英國】英倫扮工室VII

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
追左一排post 咁多追緊ILR既巴打真係覺得值得
人生最精彩既日子花左係英國捱
見有巴打擔心5年唔到35k...不如返香港賺完大錢先黎tier1...或者揀其他歐盟國家

係英國搵緊60k都係覺得香港好

60k

對返香港都係三萬幾一個月
隨便一個連登仔都有啦

純粹覺得唔值得為一個想用盡方法趕絕你既國家
去獻出自己最黃金既人生
各位考慮清楚

錢銀確實係好大考慮
不過我果行係香港頹到仆街尤其係工作氣氛依邊好好多
所以都唔知點
都係邊做邊睇

巴打有咩高見?

我會將英國當係踏腳石,係呢邊Grad完再做2-3年野先番香港,咁到時番香港先有競爭力

有冇人都係咁睇?

聽聞出過國
香港啲囡囡特別易食

講到尾,有唔少港女都係睇你搵幾多/屋企有冇錢
以家90後我地呢代出國讀書已經係太Common,個男仔出過國對於港女黎講已經唔係太Attractive
見有巴打擔心5年唔到35k...不如返香港賺完大錢先黎tier1...或者揀其他歐盟國家

60k

隨便一個連登仔都有啦

去獻出自己最黃金既人生
各位考慮清楚

錢銀確實係好大考慮
所以都唔知點
都係邊做邊睇

巴打有咩高見?

我會將英國當係踏腳石,係呢邊Grad完再做2-3年野先番香港,咁到時番香港先有競爭力

有冇人都係咁睇?

聽聞出過國
香港啲囡囡特別易食

以家90後我地呢代出國讀書已經係太Common,個男仔出過國對於港女黎講已經唔係太Attractive

60k

隨便一個連登仔都有啦

去獻出自己最黃金既人生
各位考慮清楚

錢銀確實係好大考慮
所以都唔知點
都係邊做邊睇

巴打有咩高見?

有冇人都係咁睇?

聽聞出過國
香港啲囡囡特別易食

60k

隨便一個連登仔都有啦

去獻出自己最黃金既人生
各位考慮清楚

錢銀確實係好大考慮
所以都唔知點
都係邊做邊睇

巴打有咩高見?

有冇人都係咁睇?

聽聞出過國
香港啲囡囡特別易食

Sor,部iPhone Apps 壞壞地。

錢銀確實係好大考慮
所以都唔知點
都係邊做邊睇

巴打有咩高見?

有冇人都係咁睇?

人各有志
我唔係無得揀既唔會再打香港人工

巴打打過香港人工幾多年?私人公司?

2.5

係咪受過咩委屈?

無咩人搞過我, 但成日做人都要就住就住唔過癮
其實做左~2年有D 老屎忽開始醒水對我客氣左, 但做人既野, 開心行頭

我好多朋友都仲係香港,呢個都係一個好主要既原因令我放唔低香港

60k

隨便一個連登仔都有啦

去獻出自己最黃金既人生
各位考慮清楚

錢銀確實係好大考慮
所以都唔知點
都係邊做邊睇

巴打有咩高見?

有冇人都係咁睇?

聽聞出過國
香港啲囡囡特別易食

其實如果你撞著個咁既女人, 行都咪行咁近
老母教落, 好就女人, 唔好就累人

呢一類女人咪Happy過就算囉,過人世就梗係不了。
講清楚,係香港淪陷20年。

呢句係留俾雞巴睇

條友有bc, 佢理撚得你

無論雞巴有冇BC, 都唔會改變香港淪陷20年呢個事實

利申:有BC

9up 下,唔好認真
Btw 回歸大快樂
好熱
好熱

hot
好熱

hot

18'c?

早排仲凍到要開暖氣
今日晏晝好熱
好熱

hot

18'c?

早排仲凍到要開暖氣

邊到?

Lancashire

60k

隨便一個連登仔都有啦

去獻出自己最黃金既人生
各位考慮清楚

goodest math?

英國60k一年 同香港35k一個月
稅後差唔多

唔洗咁串

巴打 我都整緊screening 同visa ... Offer 6xk ,其實計返稅後 少過我係香港搵好多 但我為既係拎逃生門 同下一代唔想係香港呢個環境下長大
想係英聯邦國家做設計/VFX之類嘅工
但讀美國大學 學位冇hon 但有靚portfolio
會唔會因為當我資歷不足申請唔到working visa
定係我應該讀返個master先去申請會好啲
各位幾時有工介紹俾me
各位幾時有工介紹俾me

你自己唔肯做

60k

隨便一個連登仔都有啦

去獻出自己最黃金既人生
各位考慮清楚

稅後差唔多

唔洗咁串

巴打 我都整緊screening 同visa ... Offer 6xk ,其實計返稅後 少過我係香港搵好多 但我為既係拎逃生門 同下一代唔想係香港呢個環境下長大

6XK扣完稅真係冇乜點剩

60k

隨便一個連登仔都有啦

去獻出自己最黃金既人生
各位考慮清楚

稅後差唔多

唔洗咁串

6XK扣完稅真係冇乜點剩

入藉先係最終目標
唔係交稅黎托咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞