Marvel Champions: The Card Game 討論區 (4) - 新星&鋼鐵心現已推出

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
thx
如果係反派階段步驟4,結算遭遇卡時,「展示」了一張有「湧動」特性嘅遭遇卡時,比多一張遭遇牌頂的卡比你結算

其實即係抽多張
如果2個人玩 其中一個死咗退場
咁之後敵人階段加密謀 乘人數係乘1定2
乘2
砌緊deck嘅時候又有少少問題,想問如果我用如數奉還展示一張詭計卡,咁係結算完詭計卡嘅效果先打5點傷害,定係打完5點傷害再結算詭計卡效果?

另外就係,如果係用如數奉還展示嘅詭計卡我又可唔可以用到我身後呢張卡cancel 佢嘅效果,改為反派攻擊我?
結算完先扣5血
唔用得到我身後,因為並非從遭遇牌庫展示,而係從棄牌庫展示。
即係佢係棄到有跟住再係棄牌堆拉返出嚟展示?
無錯,同佢文字寫嘅一樣。
Thank you巴打,本身仲諗住可以做個combo 理解錯左隻牌
呢d card game都係玩緊文字遊戲,佢文字點識就點解,d字眼都要跟佢定義唔可以用直覺解
有外國玩家整左timing chart列晒d流程同埋唔同效果發動既timing
https://docs.google.com/spreadsheets/u/1/d/1ExlEf5bcbBE_j5ASv_ddSZkAWqaORHkJuG0UFQNdUJc/htmlview#
Lm
不過中文版有時會翻譯錯誤/譯得模糊,有疑問嘅時候最好去Hall of Heroes睇睇英文版先。
係,簡單講 你完結反派階段前唔可以有任何一張覆蓋encounter card在場上
所以變相係加多張你嘆

今日聚會
captive marvel solo應該點打ultron?
你漏咗張合照

想問hawkeye嘅勁敵支線密謀,係要打敗一個反派層級先救得番Mocking bird?
解完張支線密謀都救唔到?
避免出無人機、搵盟友打死無人機,主傷害留返比Ultron

又洗錢了

很想玩玩了

Amazon DS返咗貨,有需要嘅去買啦
有冇中文版
香港嗰啲網店有,不過成152
你地用返原本個盒放卡,定另外買盒?
諗緊買唔買烏鴉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞