Marvel Champions: The Card Game 討論區 (4) - 新星&鋼鐵心現已推出

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
都係睇你搭咩hero. protection冇咩解scheme既卡
protect建議玩iron man/ghost spider
drax 自吉流都ok
我講得唔清楚,因為張衝擊爆破,上面寫住英雄行動(攻擊),應該係代表英雄攻擊時先出得?所以先問係咪ironman攻擊時可以一次過出晒三張
唔係
你出卡就直接攻擊,同英雄本身個攻擊分開
即係你可以出卡攻擊完,再用英雄攻擊
想買美隊中文版
但香港基本上係無貨
究竟幾時會再印
咁係咪可以一次用晒3張,總之用英雄行動(攻擊),一定要用完然後英雄再攻擊。唔知有無理解錯,英雄橫置左既話,英雄行動(攻擊)既卡就唔出得。
你夠cost咪可以用晒3張
橫置咗只係用唔到佢基礎能力(化解/攻擊/防禦)
卡牌可以繼續用
橫置咗都可以出攻擊卡的same for 化解同防禦,除非文字效果要求你橫置先用得
謝謝幾位,完全明白晒,遲小小試打奧創
Ching你玩錯晒呀,橫置只係影響你英雄卡基礎嗰d能力,ironman得攻1你橫置佢就咁扣人一血

攻擊卡就還攻擊卡,衝擊爆破本身要比1cost,即係你出呢張仲要比多張卡做資源先出到,兩者係分開無關係架
go-kids自己都冇貨.. 等多排吧
我有在D反派卡度唔同set貼唔同貼紙,分卡係快,但會破壞美觀
你誤會晒我意思,我只係想問清楚,同一款卡夠資源係咪就係可以發動晒,同埋有字句有英雄行動(攻擊)既卡,係咪要英雄攻擊先用得
好似張先發行制人咁,佢寫住英雄中斷(防禦),我成日以為要英雄防禦先用得,原來佢(攻擊),(防禦)呢啲字眼係指本身張卡個特性
我啱啱開始玩嗰陣都係
用特性黎形容唔錯
但都要留意返如果事件卡上係寫 (攻擊) (化解)
而你又中咗 暈 / 困惑,出嗰張卡一樣會被無效化
情況等如你用基礎能力
好呀,明白晒
自己一個開荒慢慢摸好易玩錯都唔知,要睇下人地玩既片再唔明先上來問大家
前者係,後者唔係

基礎攻擊,英雄異能,手牌各自都可以出唔會互相影響,只係有d英雄異能/卡牌效果同時要求橫置既先影響,你當呢d都係唔同既動作

基礎攻擊只係比你用橫置呢個條件黎打一下,唔影響你出其他牌/用英雄異能
你講既情況都有

呢張咁,就要你用基礎防禦(橫置)先再用佢

張張卡唔同,有d就真係就咁用唔使防
睇卡內容
gen con公布左會有狼人hero pack,靠扣血加攻,同埋d卡有得回血.另外會出mojo scenario pack
即係要果我擊暈
但係用攻擊類卡
會無效而個擊暈牌會攞走?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞