Marvel Champions: The Card Game 討論區 (4) - 新星&鋼鐵心現已推出

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
wicann同multitasking 都唔差
sorry伸手黨
想買core set 英文邊到平
係咪都係係amazon / ebay
我知QS勁呀,但一有hex bolt同Molecular decay就想用,好過癮
我少用decay,等隊友去打
新手想問邊到有card sleeve 平, 成幾百張卡
最平應該係sleeve kings 8810
度度都大約廿蚊包,110個
最平應該係amazon d penny sleeves, 百幾蚊一千個
咁如果 我用抽卡既卡 例如Maria hill
抽到世界意志
可唔可抽多張
定 當左抽一張 結算完
包運? 求link
補牌果刻先有extra
上面巴打講就係
想問下 如果敵人隻怪 有反傷1 5血
我一1野打佢5血 打死佢 洗唔洗食反傷
No
我覺得照字面解,佢係嚮遭遇牌庫同棄牌區搵,如果搵唔到,理論上我覺得可以忽略唔理。
不過如果真係搵唔到正確答案,根據嚴酷原則,可以好似下面巴打咁講,拎返張支線密謀出來,然後自己抽多張遇遇。
如果藏在唔check得D位(例如已派未開ge牌),當搜尋失敗
[

想問下呢張個增效效果係唔係玩家被stunned?定係可以揀盟友?
玩家. you解玩家/你個identity
同core蜘蛛俠果張一樣效。
攻擊時(普攻定用有attack字眼ge卡、裝備都算)無效,並棄左呢張,然後你會被擊暈。

P.S. Identity 即玩家角色牌,也就你隻英/凡人。
而……呢張牌就附佢上面,一切皆對你個角色生效。所以無得找替死鬼。
你呢個似house rule多過grim rule,grim rule意思係你對規則有幾種解讀時,你揀對現況最差嗰解讀方式.但冇話可以加rule或改rule.
想問下Spider Man (Peter Parker) 同Spider Man (Miles Morales)係咪兩張卡可以連打直到Peter Parker冇血走? 咁樣可以一次過打12血好似都幾勁
蜘蛛俠係ready其他web warrior 喎
點連打
係喎 眼殘睇漏咗係another
新手想問下 如果第一回合開始玩家係凡人身份 用左卡(即係用左資源), 之後可唔可以轉返英雄 再用資源卡呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞