Marvel Champions: The Card Game 討論區 (4) - 新星&鋼鐵心現已推出

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
噢 我重以為係攻擊完,食咗反傷先,如果從者死咗,再補一滴咁樣
新post留名
如果得返1滴血, 再用tigra擊破從者,
咁tigra會唔會死
唔會呀因為回左血先
呀係喎, 柒左tim
Thanks
Thor都幾勁,單人玩落多啲Ally好多關都過倒
但一抽到要出loki就好麻煩,多Asgard 卡又令到個支線密謀疊到好高,單人比較難解
有張打從者5damage左右,多出傷量變化解
單人玩就廢左張0COST拉怪抽牌
係咪有online版
係用apps玩定web玩
Tabletop Simulator 有得模擬玩,但因為無內置Program幫你Run個遊戲,所以都係要學一次先玩到
所以要多幾隻Ally幫手
仲有1點傷害
想問下反擊個問題,例如us agent呢張盟友有反擊1,咁假設如果個boss殺左佢,係咪觸發唔到呢1點反擊傷害佢就要離場,因為記得之前講反擊同反傷呢d係最後結算
正確,要角色存活先可以觸發反擊1
新卡Honed Technique
令到Aggressive 勁好多

Ms Marvel玩aggressive好唔錯
基本上多球資源嘅都合適,超勁,配新果張溢傷抽牌+溢傷化解 卡 aggression係攻擊之餘仲全面左
鐘意Aggressive Deck必入Nova pack
配dive bomb先癲,一下11傷+5aoe
第一次感受到砌錯deck 係咩感覺
啱啱用蜘蛛仔打Klaw expert,砌咗protection黎打
密謀又拆唔到,打又打唔到咁
最後收皮
有件衫差好多……
好彩小妹妹用唔到心靈手巧同昆式運輸機,否則………………
Spidey solo 都幾難解密謀。我都係剛玩冇耐。
心靈手巧 張卡都大buff左 天才英雄
所以Hulk都慢慢buff緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞