Marvel Champions: The Card Game 討論區 (4) - 新星&鋼鐵心現已推出

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
如果專玩ally長駐leadership/aggression溝 protection spiderwoman好似玩得起
去「養大」Ironman

唔係無限制盟友咩?
講錯,係call for aid.
https://marvelcdb.com/deck/view/120213
見到人呢副好似唔錯,yondu同black打人都係唔扣血,著裝之後可以係咁ready
暫時最鍾意玩protection. 鍾意搭spiderman,ironman,quicksilver.
其餘鍾意玩既有aggression hawkeye, justice/aggression ms marvel, justice black widow
想起玩spiderwoman……
新手solo 用she hulk打ultron 輸左 比佢3部drone stage 2 5攻+3部drone 8血死左
另外我用alter ego 招技I object,係step one of villain phase到停佢放threat,係咪可以斷左forced response 個段野 (Assault on NORAD 2B) 可唔可以咁狗
可以,但一round用一次,即係一係step1減一threat,一係2b效果減少一threat
想入坑/轉英文 版巴絲打請注意~
搵到set: core+三擴+cap+ds+qs 特價(入面好似仲有kang劇情包)
留tg 話你知
she-hulk solo應該都要配justice先大機會贏
咁我理解錯左 原來要配justice再搵下decklist 先 我抄左副aggression 成日好大力打落啲drone到浪費晒啲資源
希望新果2個Hero包快啲出

呢張個強制回應假如我一回合由英雄重整後打佢兩次係咪要抽兩張增效卡?
如果用攻擊event/盟友打又係咪都要食一張?
星期六 約戰
新手 老手都歡迎
齊英齊擴齊劇情任你試
留tg pm你
個仔同姪一齊玩(兩個9歲)
自己做主持,累死我
真係幾難教㗎喎
巴打想問多少少
係唔係夠3個就必須立即轉後面定可以選擇儲多啲先轉?
由簡單果D遊戲學起好D……
可能marvel united岩小朋友多d,呢隻d rules有d fiddly
你嘅意思係3個咩?增效卡?
報時指示物
我無upload到張圖
一夠要立即轉
比佢附加左張貫穿卡
用qs打完佢有成5張增效
唔知點擋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞