Marvel Champions: The Card Game 討論區 (4) - 新星&鋼鐵心現已推出

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
前排amazon買左dr. Strange
尋日到貨即刻試左場
覺得好唔夾防守
夾leadership我覺得好啲
Why not
感覺似搵ally頂傷
Ds每round都玩魔法
好彩的話 一round可以打死villain
唔係幾明,你話strength,genius同energy呢d resource去出卡?得,點解會覺得唔得
類似啦因為佢本身攻太低,你淨係用法術真係打到2046都未打完,加ally就可以補充打點同埋頂傷,所以先覺得同leadership夾啲,不過multiplayer又可能唔同,好難講
Multi似係做support既角色
太多buff同nerf既技
咁multi呢就可能protection夾啲

但leadership點都係萬用
ds multi用咩都ok,玩basic都ok
新手 驚玩錯 例如
(1)一開始係凡人身份, 跟卡左下角既指示,抽某數量既卡
(2)發動左岩岩抽既卡某能力
(3)凡人身份轉英雄身份
(4)之後可唔可以再用 (1)抽到既卡呢?
可以,因為你轉做英雄身份時唔會抽過卡。基本你抽卡係同身份無關
唔該曬, 另外想問買獨立英雄包 邊到有中文版買, 想買隊長/antman
應該大部分大型少少嘅boardgame鋪都有得買
玩親ironman
成枱都係支援同升級
版庫壓縮到極置
Bro們想問下
Nova new card行雲流水
點結算

打攻擊事件 可以加一攻

咁我用左兩張行雲流水

係咪 要 打兩張 攻擊事件 先可以加2攻
定一張 就用哂兩張 行雲流水
寫明max 1 per attack event
玩親ironman
成枱都係支援同升級
版庫壓縮到極置

係, ironman最緊要盡快出tech upgrade. 玩justice同protection最夾. justice畀多d時間你留係凡人搵裝,同埋本身2化解。protection就有energy barrier 同electrostatic armor兩件tech upgrade,等你快d可以裝tech upgrade之後keep住係hero form
乜嘢叫 max1 per attack event
即係同一張攻擊事件只可以用一張行雲流水buff佢
玩black widow仲多
新手一問,鋼鐵心入面張薇薇安個技能應該點用??
重玩緊core set, 我發覺she hulk都幾夾防守風格。可以攻防一體
可以去禁熄反派一件裝(有時拆唔切)、甚至一張支線(例如不死者克勞)一個回合
想問吓Hawkeye solo 夾咩風格最好?
佢血比較薄,配老婆玩領袖神盾局會好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞