Marvel Champions: The Card Game 討論區 (4) - 新星&鋼鐵心現已推出

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
手上無咩進進攻風格卡
進攻又想用既hero pack好似選擇唔係好多
得黃鋒女係好少少
hulk同雷神完全唔想買
全入啦,Hulk同雷神已經勁返啲
支持巴打
雷神點解勁返,啲卡唔係打從者咩
全入雷神就會強大

朝盟友幫手拉從者入場,有進攻風格空中特性卡牌,轟落去大爆炸

另外想問下如英雄攻擊完,橫置左之後係咪都可以變返做人?
我諗大部份玩家對每個hero 都有次序,唔熟漫畫嘅我有部份heros 都唔識。不過玩marvel champions其中一個吸引我嘅地方就係代入感。
唔單止每個hero 嘅卡牌都有各自特色,係砌牌及組隊亦有好多變化。牌組越多,可以想像嘅變化空間越會倍增。
Aggression風格真係平較少用,但睇CDB見Hawkeye用好似唔錯,將會試下
aggression主要係gotg個cycle多左d同minion有關既卡,當中最drax張bring it好多人都落,前面有幾多minion抽幾多張。另外venom多左d利用武器既卡。另外仲有d疊basic attack既卡,配合雷神+槌本身高攻再加上去。wasp就有殺怪化解同antman就有殺補血。最新nova有堆空中相關卡應該都岩雷神
個人最鍾意用protection,最少玩係leadership.
同人玩用protection spiderman多
買返來拆骨!!
每一至兩星期1 pack Hero。
每一個月1 個expansion。
若果鐘意玩,都可接受。
買返來拆骨 係好sad

其實呢張實用嗎? cost 都幾高,每次見到都變資源未出過。
我覺得實用,一張卡可以阻止敵人攻擊兩次
一般,如果以擋傷計mocking bird同iron fist比佢更好,仲有得打.不過multi會實用d,mocking bird stun完再用黎做肉盾係擋到兩次攻擊,但第二次會抽boost card.連skip兩次攻擊就兩次都冇boost card
之後配cyclops用
黎緊的大擴係Xmen, 大家有冇心目中嘅mutants? 定係仲有avengers 想繼續出先?
想要Deadpool同Moonknight
Dare Devil
今個星期六 09-07-2022 12:00-19:00又有約戰啦 !
今次主推專家-ultron,想打其他擴/劇情都可以。
想join 就留tg啦
未入約戰group 都可以留!

新手 老手都歡迎!
Rouge,Strom……

1.請問這張卡的出牌時間,係hero 回合就要出,定係villian 回合攻擊前用?
2. 若果係hero 回合就要出,出完再由hero 轉做凡人,這張卡係villian 攻擊時仲有冇效?
3. 用這張卡,係會先扣villian 的hp, 若果佢唔死,才會攻擊hero 嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞