Marvel Champions: The Card Game 討論區 (4) - 新星&鋼鐵心現已推出

1001 回覆
12 Like 1 Dislike

想問下巴打們,靠呢張卡拉入場嘅監視小組係咪即係有4個指示物?因為我理解係佢拉完入嚟再擺指示物
正確正確
Thank you 巴打
我係用原本個盒如果另外買盒,原本嗰個又會唔捨得掉屋企無咁多位
有用緊,但覺得唔實用,淨係美觀,如果有課金買好多hero pack 同expansion,我覺得另外買個大盒好啲
有冇巴打想收中文版二手 (上星期2 入手)
因為d fd 全部話玩英文搞到我要跟住轉
小弟想放Core Set + Red Skull +
4個英雄 (Doctor Strange, War Machine, Nova, Ironheart)
Red Skull 戰役牌未拆, 其他拆晒入左Time Walker 卡套
d牌都跟返preset 順序放返好
全要優先$1300
送一個細Token 盒仔
有興趣可tg me: https://t.me/tat_metal
又係入完先睇到
算啦 自己入 自己開 既感覺又唔同既
咁你新嗰啲照買英文咪得
定係你班fd同你夾錢買,全部人都想轉英文?
因為中夾英好似好怪咁
之後傾卡個陣又冇咁方便
記得效果就好……
岩岩用蜘蛛俠打克勞....
佢d卒仔勁到癲
比佢抽埋果張打人會擊暈的強化,又冇資源discard左張野。以為會輸果陣,點知抽到兩張墜網飛踢秒殺左佢

btw,我想問嚮反派回合,我可唔可以用蛛網發射器/空天母艦去產生資源或減cost ?
咁都係部份卡啫
最多咪痴返個英文名喺隔離方便傾
效果寫資源應可以
thx
嚟屌ultron老母

投票速報
空天唔可以,提供資源果幾張upgrade先可以
係咪因為佢寫住“行動”,就要玩家個turn先可以發揮效果
Yes
明白
Galaxy’s most wanted真係幾難打,solo幾乎係無可能過到戰役。
呢個我應該最後先會入手
但其實又想玩下rocket
我就係因為幾鍾意Guardians of the Galaxy,所以第二個大擴就買佢。

真係建議最後先買比較好,難度公認係4個當中最難,到之後卡池多啲,砌啲勁deck再挑戰會過癮啲。
巴打有無買star lord?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞