Marvel Champions: The Card Game 討論區 (4) - 新星&鋼鐵心現已推出

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
1.英雄階段
2.佢要係英雄身份時用,岀左牌要即時結算卡牌效果
3.應該係,唔肯定
1.只可係hero 回合出,因為冇寫interupt/response.亦可以係其他玩家回合而你係hero form時出(雖然通常唔會)
2.你出完就要做晒成個ability效果,唔可以中途轉form.
3. 係enemy打你先,之後你先打返佢.你可能會問,如果佢打死左你,咁你仲會唔會扣佢5hp?係會既,rule reference player elimination度最後寫如果你係resolve ability中途死左都要resolve晒成個ability
請問大家收納係咪風格卡分開放開始想砌deck
若果用CA 個盾反擊1 damage, 咁應該係反擊先,定係toe to toe 先呢? 唔該。
反擊先,因為反擊係畀人打之後發動
推推推
玩protection spiderman solo贏左ultron. iron fist同nova真係好強大.忽然諗到玩spiderwoman,iron fist死用leadership既 make a call或rapid reponse召返,就可以再用stun.
新手lm可以自己玩真係好吸引
但應該買邊盒先?
一定係買core先
標準遭遇組同原裝Token都要買Core先有

不過唔一定買新,呢度都有唔少巴打試過未必啱玩想放二手
可以問下有無人仲放緊
新手留名
諗住買core + thanos
你地會唔會套幾層卡套
無呀一層都保護到我覺得
一層,厚少少既透明套就算
收到你師兄 我聽日應該買副core
唔搵2手了 好緊火想聽日就玩
都幾得意喎
mind control 好似唔錯
想請問下......我買左原本basic 果set....點解我攻擊卡唔夠數砌一副basic Iron Man deck?????

我數過我得192 張藍色卡....跟說明書砌唔到Iron Man....而且有淨既紅色攻擊卡得2張....其他色都有4-5張???

可以點做?求教
攻擊卡應該齊3嫁喎,會唔會起captain marvel度,佢本身pack咗一副咁
邊度有192張藍色卡咁多?
我check左喇, 少左呢D卡

1 x 戰術小組
2 x 進攻之力
1 x 上勾拳
咁似你中獎啦係咪中文版?
我跟說明書砌哂D 基deck
spider 47
cap 47
Black 47
Iron 43 (-1 x 戰術小組 2 x 進攻之力 1 x 上勾拳)
She hulk 22
Total 206
- 每組6張黃卡 = 176
再加番有突既 justice 5 att 2 def 5 leader 4 = 16
176+16 = 192
說明書寫住玩家卡199.......
中文呀...
我都唔知點解啦,佢啲基deck砌唔晒嘅,但係一隻色都可以砌一副嘅,冇理由連進攻之力都冇
中文版中獎應該唔出奇,反正我英文版係齊嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞