Marvel Champions: The Card Game 討論區 (4) - 新星&鋼鐵心現已推出

1001 回覆
12 Like 1 Dislike

要裝左先
之後你想減自己受傷就爆左佢,但張卡一爆左就無左「空中」特性
所以"when captain marvel would take damage"。
呢度指的captain marvel, 係指扮演緊captain marvel的玩家本身?
說明書有詳細解釋,其實出牌嘅步驟係先打出你想出嘅牌,例如夜魔俠,下一步先係支付左上角嘅4 cost資源。依個時候就可以發動凡人能力產生1資源,然後再透過棄牌產生多3資源出嚟,咁先叫完成一個出牌程序。
係 你身分卡受到傷害嘅時候就可以選擇發唔發動依張卡嘅Hero Interrupt
咁我明了,即係出左牌要即刻支付cost,中間唔可以穿插其他行動
thx
無錯,因為轉換身份係另一個動作嚟。
講漏咗,必須係英雄身份嘅時候先可以選擇發動。
卡牌屋大擴同英雄之前有無試過特價?
隻game無資源storage既概念,總之理解做你出一張有cost既牌要即比錢就得,同埋嗰下比左既資源多出左就無左,用唔到落下一張度
俾人打到跌返落地下
有,唔多
好黑仔
啱啱玩gg俠 3張swing web kick 有2張埋咗喺副deck 嘅尾2/3先抽到
卡card好玩的地方就係有隨機性
差唔多嬴的時候出左勁敵先爽
經常都係咁樣,跟住就比人反Cup
有時會俾反派湧勳幾下收咁一個隊友皮
但咁先好玩,咪開過局玩
Btw 呢個post是咪擺溜左中文版卡牌勘誤列表?

見前面post都有呢個好似無左
是,晏啲補返
請問約戰係幾點玩架
新手未玩過
可唔可以post埋英文errata
今日約戰已經開始

通常星期六,下次約戰會再公佈
我想問,如果hulk對所有角色造成1點傷害,咁包唔包從者/盟友同埋佢自己?
包括,敵我角色都要受1點傷害
咁如果張卡寫對“敵人”造成傷害,即係我可以揀從者/對面反派?
其實湧動我睇完說明書都唔完全明白
查實係咪即係抽多張遭遇牌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞