Marvel Champions: The Card Game 討論區 (4) - 新星&鋼鐵心現已推出

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
噢,leadership其中一個流派.配一phase加basic stat既卡同ally一回合可以好高輸出
https://youtu.be/njh5bgTcWlE

春水堂又出片毒人喇

HK幾時有呀
收到卡片屋訊息話聽日寄出
SP//DR今晚再出
估中了
哥頓哥好古惑
Iron man solo ultron expert mode 有無教學 好難打
唔係果種……
召喚樓主拍新片
已經有你係得Core定係有其他擴充
原來師兄有片 參考下先
得core 但你都好似係core嬴到 應該係我打法有問題
我都有用到唔少擴充,但理論上Core Justice都係最主要取勝方法,但要拖一拖長嚟打
得core好靠運,基本上係配justice.第一round唔變身有得張scheme去stage2,頭兩round要出到4件裝(最好有手同arc reactor),第二round變hero,出唔到可以re game
等我仲以為core set係預你能夠過晒所有難度
係可以,但ironman玩solo就係要頭幾round就出夠裝,而打ultron就要更快出夠
見到豬豬人咁出
好期待deadpool

星期六約戰情況
想問下大家習慣都係用透明卡套? 用開邊款 如果用佢official出個啲iron man spiderman 係靚,但係如果每次轉style好煩 睇巴打有啲自製收納盒 有無啲係現成盒推介可以裝起晒所有野 deck, 指示物個啲

想用返佢原本個盒就烏鴉盒子+隔板title咭(姐係上面張圖,你啲野唔搬來搬去的話)
令啲可以用佢official出sleeve間野啲收納盒(可以拿埋出街)
一係就買一大堆之前post過ge咭盒
近排返工忙
收到dr strange / spider ham / the hood都未得閒開箱
睇黎我都要print d title卡黎用,唔係d隔板根本唔夠用
有得直接買人哋print好的
一係買完隔板印label貼
邊到有得買?可唔可以係到講?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞