Marvel Champions: The Card Game 討論區 (4) - 新星&鋼鐵心現已推出

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
有冇邊度有中英卡牌名對照表?我想整份自己覺得好用嘅deck list,但網上面嘅db list 都係英文,想自己執一份中文嘅list放入相對應嘅hero嘅盒仔度。google搵唔到,有冇人有咩resources?
中文應該冇
辛苦晒谷主
如果你有實卡可以上呢度自己認卡圖對返,自己入返中文
https://hallofheroeslcg.com/browse/
靠自己真係好大工程
我用wts apps同老友執卡,都用英文list改來改去
然後我落手執中文卡……(攤手)
珍,然後就冇人討論了
除左約戰資料,果邊唔算多本game討論

未來領袖風格最強盟友之一
啲新卡起邊度睇

Cls依張冇限拎咩顏色資源
呢張係未來Cyclops英雄包會有嘅盟友卡

可以去佢官網睇啲未來會推出嘅卡牌

可以拎返Captain Marvel 能量吸收3資源
Leadership巳經夠勁
依張卡好屈機
終於用iron man打死左克勞

齊裝的iron man真係好可怕,不過我想問,規則有冇話唔比有兩個頭盔/兩隻手升級?
方舟反應爐好屈機

同埋我想問套甲加生命值係即加嘛?唔係淨係加上限?
係即加嘅,不過比人移除左都係即扣返血,如果你得返1血就即死
我理解應該係
想問埋如果開詭計開到比反派打/密謀
係咪都要開張增效比佢
克勞真係幾難打
打到去stage2, 佢已經有張加速卡。(佢攻擊兩張增效,加埋棄牌search從者,勁快draw爆)
我完全唔敢變凡人補血(除非我解到冇威脅先敢搏)。
佢stage2 8威脅就爆

加速卡1威脅,反派turn1威脅,密謀2威脅。起碼都4威脅。
一個唔好彩抽到+3增效就7威脅。再唔好彩抽到推進就係咁先

即係只要佢主線有1威脅我都唔敢補血
如果你係Solo玩Klaw,基本上只有一個機會轉凡人。就係預佢爆Stage 1嗰一下
真.....
最好彩係我抽到hulk拎來擋傷害
想問下有啲英雄喺遊戲準備時要放一張卡喺手牌 咁依張卡係抽左6張手牌先放 定係拎完張牌先再抽5張
solo打d extension
難打到仆街
從者隻隻7血以上cls
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞