[ARMY]防彈少年團BTS討論區(39) The best moment is yet to come!

1001 回覆
25 Like 10 Dislike
冇錯,如果肯願意了解,睇下佢哋歌詞個啲
你就會發現其實佢哋七個都好有才能,七個都有值得欣賞嘅地方,有唱歌好聽有對音樂執着有跳舞好,佢哋唔只係Idol跳舞chok樣咁簡單。

同埋正正佢哋就係唔想淨係cap水咁繼續迎合大眾口味做足一世大家心目中嘅Idol,反而係想利用自己嘅音樂去證明自己有成長
果然同一個老公
Best moment is yet to come
佢哋其實都安排好多節目俾我哋
嚟緊有跑彈,hobi solo 同埋V嘅綜藝可以期待
Hobi 7月中出solo album
有才華人品好有自己想法
仲邊度可以搵到咁好既男人
講真追咗星咁耐都未見過有星可以咁愛fans
愛到肯將呢啲野share 出嚟俾我哋知
其實solo 咪solo 根本唔洗講原因唔洗講咁多
好多星幾錫fans 都未必會交代到咁既地步
我仲好嬲佢哋喊先過我
明明我哋先係追星應該跟住佢哋後面跑
結果佢哋就調轉頭跑向我哋
七個都係傻瓜嚟
今舖真係錢 x 7 先掂
好期待
勁鍾意hope world
rapline嘅歌係我平時聽得最多
路人飯入一入嚟
由I need you 開始追
最記得佢地首idol ,mama攞大獎個陣喊到個樣
講過佢地曾經諗過要解散 真心有啲心酸
bts 到而家宣布要個人發展
真心好唔捨得

我會等你地7個㗎!
大家要努力賺錢
RM 期間提到開始做音樂成為 BTS,是想向世界傳達想說的訊息,但在推出《ON》之後,團體感覺不一樣了,也拿疫情當藉口,之後《Dynamite》大爆發,而推出《Butter》和《Permission to Dance》時,已經不清楚我們現在到底是怎麼樣的團體了,過去用歌詞來傳遞生活意義的這些感覺,慢慢消失不見,缺少了寄託。」

我都覺persona之後好似唔同哂咁
唔明點解唔一齊入伍
根本而家kpop入面威脅到而家BTS個地位既一隊都無
睇唔到而家邊隊有potential可以過到BTS
十隊男團有九隊半連音源頭100都無
入到既銷量都都過唔到十萬
已經唔想再聽而家堆新男團既噪音歌

既然係咁不如快手一齊入再出返黎搵錢
好似bb咁都係名存實亡
韓國solo都ok
但出返去歐美用solo個名叫座力應該差好遠
因為佢哋係防彈 佢哋只係會憑心而行唔係憑金
RM都話作到冇靈感冇方向,唔係入唔入伍問題,開始solo可能係好事
佢哋都有話過之前為咗團體放棄咗自己鍾意嘅音樂,都因為咁覺得好攰好厭倦,與其一直咁樣死循環法,不如都係開始個人活動會更加令佢哋各自進步再合返埋一齊會比較好。同埋佢哋都希望以防彈個名一直出現係大眾面前,我諗分開入伍對佢哋嚟講都係一個最好嘅選擇。再者我諗佢哋在意嘅都唔係成績點樣
當然都要揾錢 但其實佢哋7個好少以錢行先
因為團體歌佢地都好坦白咁講已經諗唔到可以寫咩
做唔到突破
加上可能成員既目標想法都開始有分歧
與其繼續出垃圾歌食老本
不如分開下整理下自己
同意嘅,當然要入佢哋內心世界,唔淨係單單睇歌詞咁少。
但我覺得睇歌詞係對唔認識防彈/對佢嘅有既定觀念嘅人嚟講應該最易入手同最快嘅方法。撇除外觀,要欣賞一個歌手/組合固然就係從佢哋嘅作品開始。

可能大家對Idol嘅概念就係跳舞同chok樣。至少呢個係我之前未入坑對Kpop嘅觀念。後來一次無意中睇MV見到佢哋跳得好型,就開始產生想了解佢哋嘅念頭。睇咗幾個MV之後又想跟住唱,個陣唔識韓文所以先睇歌詞,睇完先覺得佢哋真係好有才華,之後先慢慢睇綜藝,睇youtube人哋點介紹佢哋,睇返佢哋以前點成長。
其實我覺得唔可以講係為咗防彈而立法
只係防彈做第一人舖路
之後有團體好似防彈咁高成就
佢哋都有權利可以免役
仲可以提高idol嘅地位
我唔明點解成日講到係得彈仔exclusive咗咁
不過前提當然係佢哋要放低有色眼鏡去肯了解
因為佢哋唔係為咗cap水,係真心想做音樂
可以去搵下琴日防彈聚餐嘅節錄,因為佢哋唔想再出唔係防彈嘅歌嚟cap水
想搵返自己佢哋有講因為佢哋都好迷失,但唔直接公布而選擇用而個方式更多係因為fans,佢哋覺得攰想休團都覺得對fans唔住好似罪人咁
因為佢哋唔想再亂出歌cap水,佢哋話已經寫唔出歌詞,公海唔係成日屌Butter PTD難聽左膠?佢哋都話而啲歌唔似防彈嘅歌,連大部份歌詞都唔係自己寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞