[ARMY]防彈少年團BTS討論區(39) The best moment is yet to come!

1001 回覆
25 Like 10 Dislike
珍哥係真毒撚
好愛佢
大哥二哥同國仔都唔鍾意social
但國仔跳舞勁所以都玩得好開心
你話自己係新米
感覺似hater多啲
喺到抽秤suga有冇出席party
不如用同樣方法研究下Suga對防彈嘅付出?
suga對hope嘅愛係超乎你想像
唔需要因為一個party去否定人
佢好似話過唔中意嘈但都著得好靚仔十卜hobi
岩岩出嗰篇roling stone hobi都有講suga,建議佢睇下
見到啲人對自己先入為主嘅嘢反應咁大語氣咁差就燥咗
咁你睇最好睇清楚啲
bon voyage, in the soop餐餐都煮飯俾成員食
咁樣都叫懶懶閒、唔上心
同埋唔係下下要social同留言先叫愛
佢的確係一個內向嘅人嚟
唔social唔影相無問題
用呢D嘢嚟定義就變咗情感勒索
好似做俾人睇咁
個party好多平時睇落同防彈冇交雜嘅人都有去,咁又代表啲咩?
衰啲講包,以前防彈玩hiphop比人屌唔睇好嗰陣琴日有去又玩開hiphop嗰班都冇出過聲
佢成日都好似好攰又眼瞓係因為佢夜晚通宵喺studio作曲 佢有講過 成員都有講佢schedule排到爆曬
另外佢對每個成員都好上心 大家都好愛佢 開口埋口都玧其哥 佢精力夠嗰陣每次都會陪成員玩到底 就算佢對嗰件事冇任何興趣
我唔明點解你會呢種諗法
先入為主以偏蓋全諗法又膚淺仲想用新米嚟做頭盔
每個人性格唔同
其他人中意玩咪social啲
Jin都話自己去到淨係睇漫畫啦
其實本來都冇一張相清清楚楚影到珍,唔係有條片影到之後army又有鷹眼再加埋珍自己講同post相大家都唔肯定條片嘅係咪真珍
twt都有影到疑似suga嘅片啦,佢咁快就一口咬定suga冇去有冇搞錯好唔比面就算去聽完都可以走冇影相架,洗唔洗cap埋每日嘅對話日日開live影相post相先證明佢哋有交流又對fans好?
我覺得用去唔去嚟判斷佢哋之開嘅感情同suga對成員好唔好好膚淺
講開又講
Suga嘅「唔合群」正正係感動我嘅地方
防彈教識我咩叫真正嘅「團隊」
就係接納每一個成員都有奇特嘅一面
例如演唱會完大家去食飯
Suga永遠都鍾意返房瞓覺
其他成員唔逼佢之餘,仲會打包飯盒俾佢食
Suga成日唔願郁,仲話想下世做石頭
泰亨就話做石頭都唔緊要,我會帶你環遊世界
呢啲moments好觸動到我
因為我曾經因為人哋唔join飯局而覺得對方「掃興」
又試過因為唔想「掃興」而勉強自己出席聚會
防彈真係做到尊重對方意願
而唔係逼對方同自己一樣
老實講
閔糖呢種性格喺其他公司唔可能出道,因為佢「唔合群」
但喺防彈就可以發揮佢嘅價值
透過social media去判斷一個人係十分不智
玧其只係成日睇落有啲攰唔想郁
又唔覺得佢係唔想同其他成員一齊玩
佢照顧啲弟弟 煮飯你又唔講?
佢哋自己都話7個人有7個性格7種生活方式
如果真係唔夾 個人唔好
南俊點同佢一齊生活咗12年
現今社會 好多時候都係鼓吹緊你要合群
最好外向啲 所以見到新米咁樣諗SUGA真係唔出奇
我唔會懷疑佢唔係阿米 語氣係差啲 但罪不致死
畢竟內向嘅人都面對過咁樣嘅質疑
亦都因為咁 曾經好質疑自己點解唔可以咁外向

所以防彈叫大家love yourself
真係一件難能可貴嘅事
睇訪問都知Suga係一個淨係中意寫歌嘅音樂傻瓜
本身都無諗住做偶像
亦都好欣賞佢唔會為咗偶像呢個職業
特登要扮外向搞笑

記得In the soop2嗰陣佢見到jimin同hobi飲酒
默默地走去整小食俾佢哋食
仲要寵溺笑
就知佢個性格係靜靜地對人好又細心
難怪個個都想嫁俾佢
個新米都提醒咗我一樣嘢
當初我睇到Suga都諗「點解會有idol咁似阿伯」
因為防彈真係不同於一般偶像
個image好raw好true
In the soop 1裡面佢竟然冒雨返露營車攞電腦
就係為咗錄member嘅即興創作
見到大家咁幫SUGA 真係好高興
我唔認為嗰位米唔係米 佢真係好直接
但佢嘅言論反映左內向嘅人受到嘅批評

SUGA係一個內向程度好高嘅成員
雖然其他成員 例如Jin JungKook都係內向成員
但佢哋內向程度無SUGA咁高

越內向代表同越多人social時候會消耗越多能量
亦容易受外界刺激 會傾向獨處回復能量
越內向就會越少出席多人嘅社交場合
因為係內向人眼中 去呢啲活動係極度消耗能量
去完一次Party之後會好好訓
調轉來講 外向程度越高
代表同人social時會得到更多能量
例子:南俊 佢每星期都會出街約朋友(睇佢Ig就知)
(來源:《內向心理學》Marti Olsen Laney著)

SUGA曾經透露過佢有社交恐懼症
雖然唔清楚佢係咪好返 但如果佢仲未好返嘅話
出席好多人嘅場合只會令佢焦慮
因為社交焦慮症患者會避開令自己成為焦點的場合從而減少焦慮
(來源:https://www21.ha.org.hk/smartpatient/SPW/zh-hk/Disease-Information/Disease/?guid=2d5c49f1-db36-434f-b716-74c531890891

打咁多除左因為SUGA
亦希望睇到呢篇野同埋肯睇到呢到嘅各位清楚了解到
內向人係點嘅人
每個人嘅社交方式並不盡相同
去唔去社交場合
並唔係一個重要因素去判斷一個人係點嘅人
重溫下
1:13 寧願行紅地毯都唔想去party跳舞 寧願喺dressing room hea都唔想同明星玩
https://www.youtube.com/watch?v=YuR-QrFwiEo
????閔玧其係最愛成員同阿米個個人嚟
唔知唔好亂講啦
我真係建議呢位所謂既「新米」睇多d佢地既綜藝先講野,特別係美國行同BV,要批評之前唔該做下功課先!鳩噏當秘笈
我都覺
果果自帶喜感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞