[ARMY]防彈少年團BTS討論區(39) The best moment is yet to come!

1001 回覆
25 Like 10 Dislike
我都是
但好似柾國咁話,要支持他們呢

呢個又什麼意思
我唔敢抱住100%既希望去期望7個合體既一日
因為驚希望好大但到時會失望,我會好傷心

但係我想相信佢地7個對團既初心
仲有對army既個份心
無論點,我信必定有合體既一日
希望個一日可以唔洗等太耐
全世界army陷入混亂之中
減少同暫停意義上好唔同! 還返啲眼淚俾我
佢地講到好似好少機會再咁樣相聚...
其實係咪想講7人一齊活動可能好困難
始終都到要入伍嘅時候
無論點未來幾年都唔會齊人
但又好似講到會繼續拍跑彈, family photo花絮又話想拍返bon voyage, 之前又一直有投資者內部消息話今年有world tour…..好混亂
我都諗緊佢地係咪指唔會齊人活動但繼續會有團體活動, 既然唔齊人所以比重方面會係個人活動較重, 咁樣都好過幾年來完全個人活動….
我都聽過world tour... 又話11月Fifa 演出
要相信防彈
暫時分開發展真係最好嘅安排
跳過最難嘅舞,唱最難嘅歌,可以攞嘅榮譽都攞咗
以團隊嚟講防彈已經係極致
而彈仔已經/就快三十而立
泰亨話每個人都好唔同,要成日為團隊放棄自己
咁成功之後,俾啲時間做自己係佢哋應得嘅禮物
我好期待見到七人七色嘅防彈
要相信防彈嘅promise
Promise that we'll keep on comin' back for more
睇完真係百感交集
自從ON之後對佢哋嘅英文歌就麻麻哋
無奈商業決定係要攻美商業化
當親耳聽到南俊自己都咁講我諗佢哋仲辛苦一百倍
一方面好開心有solo
另外一方面都要提自己想像中既花樣年華唔可以永遠
我尋日Festa諗住等有翻譯先睇..
過一陣睇到twitter翻譯之後,我唔夠膽打開嚟睇
半夜3點幾走黎發稿話唔係休團
結果一開市 股價都係照直線大跌
係咪驚股價跌
大家估佢哋當兵 叫做終於唔洗再比人屌得咁應(我都覺得係當兵)
bigshit唔好又搞事好冇
其實播的時候已經有Subtitles
2024咋
英翻
佢意思係團體周邊發行同solo cb 並行咋嘛

當我哋on9咩 條片一早拍左
有咁多時間補飛都唔補 而家先補飛
司馬昭之心 路人皆知
本身韓團就一定會有軍白期
只係佢哋特別D唔肯係唔齊人嘅情況下出歌
我諗唔齊人嘅情況會出綜藝果類但未必有舞台或者歌?或者只係小分隊歌?
再加上琴晚真聚餐RM & Suga各自講團歌已經諗唔到寫咩內容
其實佢哋根本無必要用呢種方式同我地講
可以好開心咁講我地要solo啦
又或者唔係條片講 用公告宣布呢件事
但佢哋係喊住叫我地諒解 因為驚我地唔理解/討厭
係到要多謝佢哋咁重視我地 先會用咁嘅方式通知我哋

我已經睇慣左佢哋係七位一體
所以到而家諗起件事個心都係唔舒服
又會驚好似之前追嘅團體咁 名存實亡
但根據佢哋嘅講法 佢哋寫唔出歌 無左方向
開始無左自己
如果要勉強佢哋繼續團體活動
對佢哋來講 好殘忍
如果因為我想睇到佢哋七人活動而令佢哋繼續痛苦
我做唔到 我寧願而家因為暫停團體活動而喊
好過係某一個宇宙裡面永遠失去佢哋而喊

但我都無辦法因為咁而唔再傷心
次次話調整完心情 下一秒因為睇到佢哋七個又喊

諗起Kubler-Ross 嘅悲傷的五個階段
1. 否認/隔離(Denial & Isolation)
2. 憤怒(Anger)
3. 討價還價(Bargaining)
4. 沮喪(Depression)
5. 接受(Acceptance)
唔知大家係邊一個階段
但希望大家可以好好渡過呢段時間
歡迎大家繼續係到抒發下感受

最後送上一句:
Life goes on. Let’s live on.
肯定係見之前傳聞BB解散,YG股價大跌,所以咪急住半夜出稿澄清
始終BTS對於Bighit係大金蛋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞