[ARMY]防彈少年團BTS討論區(39) The best moment is yet to come!

1001 回覆
25 Like 10 Dislike
是咪寶劍影
Jhooooooooope!!!
Jhope MORE 串流平台 link:
https://ingrv.es/MORE
Melon空降第五
唔知道呢, 輯相係泰泰入住嗰間酒店影, 佢哋唔係住同一間酒店, 都有可能寶劍哥過嚟搵泰, 如果係佢影咁佢影相都幾叻!
https://youtu.be/SnmFalZtAC4
講得好啱疲累感
好少睇公海post
係泰亨呢單新聞望咗一望
唔明防彈得罪班毒撚啲乜
話防彈冇實力,但又吹到啲二三線女團上天
防彈出道9年,人品私德從來冇出過問題
燦烈GD嗰啲又食女又吸毒就上晒神台
彈仔唔打招呼、忘記交保費就賤過地底泥

防彈係辱華團
大陸出得嘅新聞/翻譯一定冇好嘢
只有連登仔成日轉載啲支那殘體翻譯當寶咁
仲賤過小粉紅
佢哋要吹奏邊個都冇所謂,但成日踩一捧一吹奏自己嗰團嗰陣一定要drag防彈就好肉酸,最鐘意話公海隊隊都踩唔洗咁認真,但咁多年嚟有邊隊比公海抽水抽得勁過防彈?
話fans「一見到人問防彈入伍未就起鋼Mino都比人問過啦又唔見Mino fans發癲」,幾個post先得一個問Mino,Winner CB都冇人問入伍未,防彈就幾時都成班人衝出嚟問,咁都有得比
仲要未入就話人唔入,成日post埋啲老屈文出嚟
呢個係haters嘅心態, 要踩最top先夠興奮同有存在感, 踩二三綫唔夠過癮
泰泰嗰單根本為黑而黑啦, 明明一上車就已經去Weverse道歉但又講到佢因為受到批評補鑊, 明明上咗車之後有揮手但又講到佢完全無視fans, 就算解釋返當日發生狀況有可能係經理人叫佢即刻上車, haters都會講到係佢人品問題, 人品有問題就唔會出發時同fans+傳媒揮手鞠躬啦
泰泰再一次客串j-hope嘅MV
前vip 新追BTS 想講唔明點解BTS 咁多人追擊

就兵役呢單野
一直有追開Kpop 想講其實top個堆
全部都一定用盡方法嚟推到29歲先入伍,我真心無感同埋都明
但見到公海係咁屌講到好似十惡不赦咁 然後係咁講澤演真男人, 澤演我都真心佩服佢 但佢啲隊友咪又係29歲先入伍 我唔明點解要死追住呢點嚟講,仲要係政府合法延期

終於明啲人話追防彈要有強心臟
追彈同時訓練到EQ同埋強心臟
前VIP嘅話唔會唔知TOP都係30/31歲先入伍、GD用學位逃役比D社爆先入、勝利就為避官司而入
但連登規矩,多人反就要跟住埋堆反,當紅嘅就屌到佢過氣,過氣自然會上神台
以前討論bb都比人笑啦,而家講bb就上晒神台,當兵前點避唔入就提都冇人提,之前有個比較post仲講到bb個個當兵正直真漢子,防彈就逃役中年團
不過防彈由出道到而家都係咁多fandom嘅目標
好過癮
應該話以前bb想逃役又遲入伍都唔見有人屌
而家防彈未入就=唔入,講到叫人轉國藉,逃兵,唔係男人
睇過分析其中一個原因係防彈冇行到一般idol 既成名方式
例如一般idol 會同好多電視台媒體之類搞好關係
會有團綜, 做show, 節目嚟一齊捧紅個idol
而防彈做自家團綜
電視台出名既綜藝都唔上得幾多個
咁既模式就令好多利益流唔到去其他媒體度
某啲單位冇份賺錢冇咁重利益關係咪更加容易一沉百踩
簡單啲講我冇份賺你出咗事點解要幫你
不過呢個亦係防彈同阿米關係咁緊密同深厚嘅原因之一, 除咗係偶像同fans嘅關係, 亦係戰友嘅關係
防彈最乞人憎嘅地方係太紅兼紅得太耐亦太成功跳出K-pop嘅框架, 仲要人品好, 個個同佢地合作或接觸過嘅人都大讚, 其實真係幾令人激氣
其實佢地一開始都係咁行 不過邊有節目可以成日比佢地7個一齊上,同埋個陣又唔出名 成日比人無視
同埋我個人覺得佢地自己7個玩好睇過上其他綜藝 都係無意睇左run BTS 先認真追發覺佢地歌係真係好有意思, 韓團無乜幾可

如果當時我有認真了解 應該都會轉會 所以一睇到公海班人係到笑army 成日話要睇歌詞 真係覺得你連去了解都無就係到笑 會唔會太無知
係 所以我睇到真係笑左 要認真講BB仲多醜聞 所以出po 個個應該都係為踩而踩
有時都唔明專心追自己團咪算 踩人有咩意思, 你都唔鍾意佢仲搵佢啲野嚟睇係咩心態
會睇返南俊叫army 唔好理班hater 嚟平復下
一句講哂都係葡萄
防彈不嬲都係用實力嚟回應
一係就認認真真評論佢哋啲歌同表演
屌埋啲小學雞嘢連回覆嘅意義都無
呢個的確係原因之一
其實都幾搞笑
當初係你班大集團大電視台唔理防彈
打歌節目要後補位,上綜藝又唔受尊重
成日笑鳩人idol學人玩hiphop
逼到big hit自產自銷run bts,同運用新媒體宣傳
所以防彈嘅一蚊一毫都入晒自己袋
而依附idol生存嘅娛記/傳媒公司就冇晒著數
以後嘅攻擊只會更猛烈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞